Previdno! Odpoklic sira, saj lahko vsebuje smrtno nevarno bakterijo

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

UVHVVR je bila s strani izvajalca dejavnosti E.LECLERC, Rudnidis d.o.o., Ljubljana, obveščena, da izvaja umik in odpoklic izdelka: kozji sir iz surovega mleka -VALENCAY ZOP 220 g – Nos régions ont du talent, zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes.

Zaradi morebitne prisotnosti bakterije Listeria Monocytogenes v izdelku, se le-ta odpokliče. Velja za sir s spodnjo referenco, (izključno s to referenco):

EAN koda: 3564709006031
Pakiranje: Pretisni omot 220 g
Znamka: Nos régions ont du talent
Lot: V028
Roki uporabnosti: 04/04/2021
Dobavitelj: SCAMARK
Žig: FR 36.004.001 CE

Na voljo je bil na samopostrežnem oddelku

Z mikrobiološkim nadzorom je bila v zgornjem izdelku ugotovljena prisotnost bakterije Listeria Monocytogenes. Izdelek je bil naprodaj na samopostrežnem oddelku od 17. 2. 2021.

Zaradi previdnosti prosijo osebe, ki so izdelek kupile in ga še imajo, naj ga ne uživajo, temveč ga prinesejo nazaj na prodajno mesto. Osebe, ki so zadevni izdelek zaužile in pri katerih se je pojavila povišana telesna temperatura, lahko tudi s pridruženim glavobolom, naj se obrnejo na svojega osebnega zdravnika in ga obvestijo o zaužitju zadevnega izdelka.

Bolezen z morebitnim hujšim izidom

Na zgornje simptome morajo biti posebej pozorne nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom in starostniki. Opisani simptomi lahko kažejo na listeriozo, bolezen z morebitnim hujšim izidom in z inkubacijsko dobo do osem tednov. Za več informacij se lahko obrnete na telefonsko število 01 42 04 267, sporočajo iz vodstva E.Leclerc.

Oddaj komentar