Praznovanje 150. obletnice PGD Maribor – mesto

FOTO: PGD Maribor - mesto

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor -mesto v drugem poskusu prireja dogodek ob 150. obletnici delovanja društva.

PGD Maribor mesto ob svoji častitljivi 150. obletnici delovanja društva prireja druženje in predstavitev svojega delovanja širši javnosti. Sprva je bila prireditev načrtovana že v začetku meseca maja, vendar je bilo takrat potrebno prireditev odpovedati zaradi epidemioloških omejitev. Tokrat bo dogodek organiziran v soboto, 28. avgusta 2021 med 10.00 in 14.00 uro na Glavnem trgu v Mariboru.

Predstavitev gasilskih vozil in tehnike

Tokrat vse kaže, da bo prireditev moč izpeljati, zato bo v ta namen na Glavnem trgu v Mariboru potekala predstavitev gasilskih vozil in tehnike. Predstavljala se bodo različna vozila s pripadajočo gasilsko tehniko vseh operativnih enot vključenih v Javno gasilsko službo Maribor, navzoči bodo tudi predstavniki nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Začetki nujne medicinske pomoči v Mariboru izvira namreč prav iz PGD Maribor-mesto.

V sklopu prireditve bo izveden prikaz treh gasilsko-reševalnih akcij, česar gotovo ne smete zamuditi. S svojimi plesnimi točkami bo nastopila plesna šola Pingi, za pravo gasilsko vzdušje pa bo poskrbela gasilska godba.

Številni gostje, tudi iz tujine

Dogodka se bo udeležil tudi minister za obrambo, mag. Matej Tonin in visoki predstavniki gasilske organizacije, prav tako tudi številni gostje iz tujine, sporočajo iz društva in dodajajo: “Pridite in se poveselite skupaj z gasilci, ki svoj prosti čas namenjajo nesebični pomoči širšemu okolišu mesta Maribor.”

Oddaj komentar