Pravljično Božičkovanje v Europarku

V mesecu decembru nas vsako leto obiščejo trije dobri možje – Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Prvi izmed njih nas je obiskal že prejšnjo sredo, zdaj pa že vsi nestrpno čakamo na prihod Božička. Čeprav ima mož v rdečem plašču z belo brado pred najbolj čarobnim večerom v letu, 25. decembrom, polne roke dela, bo v torek, 19. decembra, ob 17. uri obiskal mariborsko nakupovalno destinacijo Europark. Otroci bodo lahko skočili v topli Božičkov objem, naredili prikupno fotografijo in mu zaupali najbolj skrite želje. Že to soboto, 16. decembra, ob 11. uri pa Veverica Mica vse otroke vabi na predstavo O starki Zimi in njenih pomočnikih, ki si jo bodo najmlajši obiskovalci skupaj s starši lahko ogledali na osrednjem prireditvenem prostoru.

Ne zamudite obiska Božička!

Največjo nakupovalno destinacijo severovzhodne Slovenije bo v torek, 19. decembra, ob 17. uri obiskal Božiček. Otroci si bodo lahko na osrednjem prireditvenem prostoru najprej ogledali Čarobno predstavo, se nato pozabavali z Božičkovimi škrati ter na koncu skupaj priklicali Božička. Že veste, katero skrito željo mu boste zaupali? Dobri mož je obljubil, da bo otroke razveselil z darilci in se z njimi fotografiral.

FOTO: Bojan Mihalič

Poljska pravljica in njena hudomušna lutkovna uprizoritev

Vse otroke in starše Veverica Mica to soboto, 16. decembra, ob 11. uri, prijazno vabi na ogled predstave O starki Zimi in njenih pomočnikih. Zgodba govori o starki Zimi, ki pripravlja mrzle, zasnežene, z ledom prekrite zimske dni. Dela je vsako leto zelo veliko, zato vsakih trideset dni poišče pomoč. Najprej se pri njej zglasi krojač Gruden, nato za delo poprime zidar Prosinec, zatem je na vrsti slikar Svečan in na koncu se javi še brezbrižni Sušec. A s Suščevim delom starka Zima ni več zadovoljna, zato se jezna poslovi za devet mesecev. Ravno takrat pa v deželo pokuka pomlad. Duhovita lutkovna uprizoritev bo otrokom pričarala ostrino in lepoto zimskega letnega časa ter prikazala koledarski potek leta. Hkrati pa jim približala slikovita slovanska imena zimskih mesecev, ki jih nosijo pridni starkini pomočniki.

FOTO: Simao Bessa

Robert Roškar z Radia 1 v Europarku išče darilo

Za najbolj čaroben mesec v letu so v Europarku pripravili pester praznični program in lepa doživetja za vso družino. Tople praznične lučke že nekaj časa razveseljujejo obiskovalce, ki se še posebej radi fotografirajo pri novoletni jelki s prehodom in simpatičnem medvedku s kapico. Poskrbeli so za božično glasbo, ki vzbuja prijetne in lepe občutke, prijetno vzdušje je čutiti tudi na stojnicah božično-novoletnega sejma. Na praznično okrašenih nakupovalnih ulicah pa nakupujejo tudi znani Slovenci, med drugim darilo išče tudi Robert Roškar z Radia 1.

Več informacij o aktualnem dogajanju in ponudbi je dostopnih na Europarkovi spletni strani in družabnih omrežjih FacebookInstagram in Tik Tok.

FOTO: arhiv Europark

Oddaj komentar