Povpraševanje vse večje, zmanjšuje mask, občasno tudi testov za samotestiranje

FOTO: Pixabay.com

Z včerajšnjim dnem je v Sloveniji prepovedana nošnja mask iz blaga. A težava je, saj v Sloveniji primanjkuje kirurških in FFP2 mask, poroča zurnal24.si. Povpraševanje je vse večje, zmanjkuje tudi kirurških mask za otroke.

“Smo v dogovarjanju, a trenutno še nimamo informacije, kdaj in koliko jih bomo prejeli v prihodnjih dneh, saj je na trgu pomanjkanje ponudbe teh mask glede na povečano
povpraševanje,” so v Lekarni Ljubljana pojasnili za STA.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje pa je za N1 predlagala, naj otroci dokler ne bo dovolj zaloge, še naprej uporabljajo maske iz blaga: “Ko bodo maske dosegljive oziroma normalno dobavljive, gredo tudi otroci na uporabo otroških kirurških mask.”

A maske niso edina težava, poroča STA, v lekarnah občasno primanjkuje tudi testov za samotestiranje. Na tem mestu spomnimo, da se bodo morali učenci in dijaki prihodnji teden testirati trikrat tedensko.

Namestnica direktorice Gorenjskih lekarn Barbara Rems je za STA sporočila, da si prizadevajo zagotavljati nemoteno preskrbo testov za samotestiranje, vendar v posameznih lekarnah občasno zmanjka testov.

Kot v nadaljevanju zapišejo so iz Lekarn Maribor sporočili, da hitre antigenske teste kupujejo sproti. Kot pravijo, se trudijo, da vzdržujejo optimalne zaloge, ker da je večinoma odvisno od njihovih dobaviteljev.

Oddaj komentar