Potrjena gotova povezava smrti ženske po cepljenju s cepivom Johnson & Johnson

FOTO: Pixabay.com

Komisija, ki je pregledovala primer smrti ženske 21. maja po cepljenju proti covidu-19 s cepivom proizvajalca Johnson & Johnson, je ocenila, da je povezava smrti s cepljenjem gotova, je razvidno iz poročila NIJZ o spremljanju neželenih učinkov po cepljenju proti covidu-19. Šlo je za soprogo slovenskega diplomata, ki je umrla v Bruslju zaradi kapi.

Nekaj dni pred razvojem prvih simptomov je bila cepljena

Kot je navedeno v poročilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) o spremljanju neželenih učinkov po cepljenju proti covidu-19, je v tem primeru prišlo do smrti zaradi tromboze v povezavi z nizko vrednostjo trombocitov. Zaradi tega primera so v Belgiji tudi začasno prekinili cepljenje mlajših od 41 let s tovrstnim cepivom. Ženska je bila cepljenj s cepivom Johnson & Johnson nekaj dni pred razvojem prvih simptomov v okviru skupinskega cepljenja 168 slovenskih diplomatov in njihovih družinskih članov.

Tri prijave resnih neželenih učinkov po cepljenju s tem cepivom

Na NIJZ so sicer od začetka cepljenja do vključno 6. julija v register neželenih učinkov prejeli tri prijave resnih neželenih učinkov po cepljenju s cepivom Johnson & Johnson. Poleg omenjenega primera smrti so prejeli še prijavo možganske kapi in venske tromboze, a pristojna komisija še preverja, ali sta primera povezana s cepljenjem.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar