Poslanci DeSUS naj ne bi želeli biti del Koalicije ustavnega loka (KUL)

Poslanci stranke DeSUS. Vir Facebook,_DeSUS

Poslanci DeSUS se bodo popoldne sestali na seji poslanske skupine. Pričakuje se, da bodo med drugim razpravljali o prihodnjem delovanju poslancev DeSUS. Po poročanju medijev naj bi namreč poslanci DeSUS organom stranke poslali dopis, da ne želijo biti del Koalicije ustavnega loka (KUL).

Poslanska skupina DeSUS naj bi namreč organom stranke poslala pismo, v katerem sporoča, da poslanci DeSUS ne želijo postati del KUL, je poročal portal Požareport. Poleg tega naj bi zapisali, da bodo še naprej ostali poslanska skupina DeSUS in kot poslanci delovali v skladu z 82. členom slovenske ustave ter da podpirajo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jožeta Podgorška. Omenjeni člen ustave govori o tem, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila.

Portal poroča, da naj bi pismo “zanesljivo” podpisali poslanci Robert Polnar, Ivan Hršak in Branko Simonovič ter da se bo “skoraj zagotovo” podpisu pridružil tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša, morda pa tudi Jurij Lep. Poslanska skupina pa naj bi kmalu z vladno koalicijo podpisala tudi poseben sporazum o sodelovanju, še piše portal.

Simonovič je za Siol.net sicer pojasnil, da imajo v poslanski skupini tri struje: Robert Polnar podpira vlado, Jurij Lep pa se nagiba h KUL. “Poskusili se bomo poenotiti. Vsak bo prišel s svojimi razmišljanji in potem bo potekalo usklajevanje,” je dejal.

Svet DeSUS je namreč minuli teden na dopisni seji podprl predlog izvršnega odbora, da stranka postane članica KUL. Prav tako svet stranke na predlog izvršnega odbora priporoča poslancem DeSUS, da podprejo konstruktivno nezaupnico, so za STA pojasnili v stranki.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar