Porast obolevnosti pri tistih, ki se vračajo iz držav bivše Jugoslavije

Kot kaže se epidemiološka slika v Sloveniji slabša. V skladu z odločitvijo vlade so rumene tri regije: Posavska, Jugovzhodna in Primorsko-notranjska. 

V Mariboru 70 novih okužb

Med občinami glede na včeraj potrjene nove okužbe izstopajo naslednje občine: Celje 31, Kranj 22, Jesenice 13, Domžale 17, Koper 36, Piran 11, Nova Gorica 26, Sežana 28, Novo mesto 15, Trbovlje 13, Zagorje ob Savi 13, Ljubljana 121, Maribor 70.

Višje povprečno število okužb in število hospitaliziranih


“Ne bomo mogli odpirati drugih dejavnosti”

Vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je na današnji novinarski konferenci dejala: “Pritiski na bolnišnice naraščajo, kar pomeni, da se bo trend zmanjševanja oddelkov, kjer zdravimo bolnike začel zaustavljati, to pa pomeni, da ne bomo mogli odpirati drugih dejavnosti.”

Na intenzivni negi vse več pacientov, ki se vračajo iz držav bivše Jugoslavije

“Spremljamo situacije v šolah, kjer so bili ukrepi najbolj sproščeni, tu ni bistvenega porasta v zadnjih 10 dneh. Kar se tiče sproščanja gostinske dejavnosti pa prav tako ne beležimo tako bistvenega porasta, najverjetneje gre za večjo porast različic,” je dejala in dodala, da med bolniki na intenzivni negi opažajo porast obolevnosti pri tistih, ki se vračajo iz držav bivše Jugoslavije.

Kako je z razvitostjo imunosti?

“Bolezen covid je z nami dobro leto, a še vedno ne vemo vsega. Vemo, da smo kužni najbolj, ko se pojavijo znaki, ni pa jasno, kako je s prehodnim obdobjem, tako pri tistih, ki so cepljeni, kot pri tistih, ki so bolezen preboleli,” je dejala Logarjeva.

 

Oddaj komentar