Počasi se na igrišča vračajo tudi mlajši tenisači

Vir: pixabay.com

Evropska teniška organizacija Tennis Europe, ki na leto organizira okoli 1200 teniških dogodkov, je objavila koledar do konca sezone za tekmovalke in tekmovalce v kategoriji do 12, 14 in 16 let. Najmlajši letos ne bodo več nastopali na mednarodnih turnirjih, sezona v kategorijah do 14 in 16 let pa se bo nadaljevala 31. avgusta.

Ob tem so v vseh treh kategorijah odpovedana evropska prvenstva. To se bo zgodilo prvič v 45-letni zgodovini organizacije. Ob vrnitvi na tekmovanja v kategorijah do 14 in 16 let bodo organizirani samo turnirji drugega in tretjega ranga, ne pa tudi prvega in turnirji super kategorije.

S tem želi Tennis Europe zaščititi najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se zaradi strahu pred koronavirusom ali pa zaradi omejitev držav pri potovanjih, ne bodo mogli udeležiti najmočnejših turnirjev.Organizacija tekmovanj bo prilagojena trenutni situaciji v Evropi. To pomeni, da bo na tekmovanju lahko nastopalo največ 32 igralcev, ob tem pa ne bo smelo biti prekrivanja med kvalifikacijami in glavnim turnirjem,” so sporočili iz Tenis Slovenija.

Tekmovanja bodo potekala brez gledalcev, ob strogih varnostnih ukrepih, upoštevati pa bo potrebno tudi priporočeno telesno razdaljo. Tennis Europe je zaradi pandemije odpovedal že 333 turnirjev. Tudi zaradi tega bodo do 31. 3. 2021 upoštevani rezultati zadnjih 24 mesecev.

Oddaj komentar