Po letu premora se ga bo Maribor spet ftrgal

Ftrgatev. Foto: KMŠ

Po letu premora se v štajersko prestolnico vrača Ftrgatev. Tradicionalni projekt Kluba mariborskih študentov se bo letos odvijal na Štuk-u v soboto, 16. 10. 2021. Nastopili bodo trije nastopajoči, med njimi tudi Vlado Kreslin in Mali bogovi.

Ftrgatev so v Klubu mariborskih študentov prvič organizirali leta 2016, ko so v ekipi nadobudnih študentov, ki se trudijo s pestrimi dogodki popestriti življenje dijakom in študentom v Mariboru, ugotovili, da mladi potrebujejo prostor, kjer se lahko ftrgajo, družijo s prijatelji in praznujejo preseganje meja.

Osrednji nastopajoči bo Vlado Kreslin

Ftrgatev tako ni samo študentski party, ampak mnogo več. Društvo KMŠ se tako na svoj način trudi in mlade vzpodbuja k razmišljanju in delovanju izven okvirjev. Enkrat na leto pa se vsi pune ftrgani in pune ftrgane zberejo in skupaj praznujejo vse to, kar šteje!

Ta dan bo letos v soboto, 16. 10. 2021, na Štuku. Ftrgatev se bo pričela ob 20.00 in bo letos malo drugačna kot ostala leta, pa vendar nič manj ftrgana in nora. Nastopili bodo trije izvajalci. Večer bodo otvorili Žan Videc in WTFunk band. Kot osrednji nastopajoči pa se na oder Ftrgatve ponovno vrača gospod s črno kitaro, Vlado Kreslin, ki se mu bodo na odru pridružili Mali bogovi. Za ftrgan zaključek sobotnega večera oz. začetek nedeljskega jutra pa bo poskrbel CHRNS!

V KMŠ so dobrodelni

Seveda pa se v Klubu mariborskih študentov zavedajo, da je v Sloveniji veliko ljudi, ki potrebujejo pomoč. V preteklem mesecu smo lahko v medijih zasledili zgodbo o Lani, ki je pred štirimi meseci doživela nesrečo s kolesom, pri čemer je utrpela hude poškodbe možganov. Denar, ki ga bodo namenili za pomoč pri rehabilitaciji in terapijah za Lano, bodo zbirali na dobrodelnem šanku, kjer bodo ponujali špricarje.

Letos pa Društvo KMŠ praznuje tudi 25 let in Ftrgatev bo zaključila Festival pune ftrganih, ki poteka v prvih dveh tednih oktobra. S tem festivalom si v društvu želijo vrniti dogodke, na različnih področjih, v Maribor.

Oddaj komentar