Po koncu kopalne sezone bo na Mariborskem otoku mini golf

Mini golf na kopališču Mariborski otok. Vir: Facebook, Kopališče Mariborski otok

Športni objekti Maribor so po ravnokar zaključeni kopalni sezoni v sodelovanju z Združenjem Epeka na kopališču Mariborski otok danes ponudbo obogatili z novo zanimivo športno infrastrukturo, ki ponuja igranje mini golfa. Dlje kot prejšnja leta bo mogoče uporabiti tudi nekatere druge športne površine.

Mariborski otok velja za edinstveno slovensko kopališče, gre namreč za naravno znamenitost in naravni spomenik zaradi svoje edinstvene flore in favne. Poleti je kopališče namenjeno kopalcem, ki lahko igrajo tudi odbojko in nogomet na mivki, košarko, badminton, namizni tenis in skačejo po trampolinih, jesen in pozimi pa postane priljubljeno sprehajališče.

Letos so se odločili poskrbeti za novost v ponudbi, saj bodo obiskovalcem prvič nekatere aktivnosti na voljo vse do izteka lepega vremena, med drugim igranje odbojke na mivki, namiznega tenisa in biljarda, po novem pa je na voljo tudi mini golf. Ta bo imel 18 lukenj na območju kopališča, dve od tega bosta tudi v največjem bazenu.

Ker gre za območje Nature 2000, v Športnih objektih poudarjajo, da so igralne površine zasnovali tako, da obiskovalci med igro ne posegajo v naravo, z novo športno ponudbo, ki je namenjena vsem generacijam, pa želijo obiskovalcem ponuditi dodatno možnost za sprostitev in telesno aktivnost.

Igrišča za mini golf bodo na voljo vsak dan med 9. in 18. uro, celotno športno rekreacijsko središče in gostinski lokal pa še uro dlje.

Mariborski otok je v minuli poletni kopalni sezoni gostil okoli 31.000 obiskovalcev, kar je nekaj manj kot v lanskem letu. Našteli so 51 kopalnih dni, od katerih je bilo kopališče ves dan odprto 44 dni, ostale dneve pa so zaradi slabega vremena obratovali le del dneva.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar