Po Hercogovi v Parizu v drugem krogu izpadla še Juvanova

Vir: polonahercog.com

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je presenetljivo izgubila v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu. Kanadčanka Leylah Annie Fernandez, stota igralka svetovne lestvice, je slavila s 6:4, 3:6 in 6:1. Njun prvi medsebojni dvoboj se je končal po dveh urah in 24 minutah.

Devetindvajsetletna Mariborčanka, 47. na lestvici WTA, je v francoski prestolnici najdlje doslej prišla do tretjega kroga v letih 2010 in 2019. V uvodnem krogu Pariza je bila boljša od Francozinje Diane Parry.

V drugem krogu odprtega teniškega prvenstva Francije pa je dan kasneje izpadla še Kaja Juvan. S 7:6 (6) in 6:2 jo je ugnala francoska vrstnica Clara Burel. Devetnajstletna Francozinja, sicer na kakovostni lestvici precej nižje od Juvanove, se je Slovenki tako oddolžila za poraz v finalu mladinskih olimpijskih iger v Argentini, na WTA touru pa je bil to njun prvi medsebojni dvoboj.

Juvanova ni izkoristila prednosti v podaljšani igri

Juvanova, ki je v prvem krogu presenetljivo izločila Nemko Angelique Kerber, je tekmo sicer začela napadalno, a je pri tem delala preveč napak. Burelova je povedla s 3:1, imela na servis tekmice tri “break žogice”, a jih je Juvanova ubranila, nato pa začela igrati bolj zanesljivo. Prišla je do vodstva s 5:4, nato pa imela v podaljšani tudi dve možnosti za vodstvo 1:0. Ni ju izkoristila, vodstva se je veselila Francozinja.

Ta je v nadaljevanju zaigrala še bolje, na koncu je bila boljša pri praktično vseh statističnih podatkih. Juvanovi je uspelo izenačiti na 1:1, nato pa je Borelova dobila štiri zaporedne igre, spretno je izkoriščala napake Slovenke, ki se ji je vse bolj “krajšala roka”. Pri zaostanku 2:5 je še imela priložnost, da tekmice vzame servis, toda tudi ta je splavala po vodi. Tako je tudi tokrat obstala v drugem krogu, kar je njen najboljši dosežek na turnirjih za grand slam.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar