Po dolgem premoru ponovno speedway v Pragi, tam bo tudi naš Matej Žagar

Matej Žagar. Vir: AMZS

Matej Žagar svetovno prvenstvo v speedwayu začenja v Pragi, kjer bo v petek, 16. julija, in v soboto, 17. julija 2021, prizorišče uvodnih dveh preizkušenj svetovnega prvenstva v speedwayu.

Po dolgem premoru ter kar nekajkratnih spremembah urnika in koledarja dirk se bo končno dvignil zastor za najboljše voznike speedwaya tudi v elitnem svetovnem prvenstvu. Na ovalu stadiona Marketa bodo vozniki lovili aktualnega šampiona Bartosza Zmarzlika. Matej Žagar je osemnajstkratni zaporedni državni prvak Slovenije, ki letos žal ne sodeluje v domačem prvenstvu, na dirko prihaja nekoliko “ranjen”. Že kar nekaj časa ima probleme s poškodovano ramo, za nameček pa je na zadnji tekmi poljske Ekstralige (v petek 2. julija) še zelo grdo padel. V obračunu njegove Zielone Gore proti bivšemu delodajalcu Motorju iz Lublina je namreč v peti vožnji pri izhodu iz ovinka vanj z veliko hitrostjo treščil Mateusz Tonder. Dirke zaradi bolečin v levi nogi Žagar nato ni nadaljeval. “Nihče ne mara takih padcev. Dobil sem močan udarec v levo nogo, zato sem nekaj časa tudi težko hodil. K sreči pa sem imel zdaj premor in so se stvari popravile. Če bi vozili prejšnji konec tedna, me ne bi bilo. Zdaj sem že bolje in pripravljen na izziv v Pragi,” je povedal Žagar med tednom.

V Pragi se obeta hud boj

Lani je Žagar usvojil 11. mesto, s čimer ni bil zadovoljen. Vsekakor ga čaka hud in ogorčen boj s tekmeci, ki se bodo potegovali za prvih šest mest v skupnem seštevku, saj samo ta neposredno zagotavljajo nastopanje med svetovno speedway elito tudi v letu 2022. V zelo dobri formi v Prago ob Zmarzliku prihajata še Fredrik Lindgren s svežim naslovom švedskega prvaka in Leon Madsen. Danec je pred dnevi zasedel končno drugo mesto na evropskem prvenstvu za rojakom Michaelom Michelsenom, tretji pa je bil Poljak Patryk Dudek, a slednja letos med svetovno speedway elito ne vozita. Veliko pa bo odvisno tudi od vremena, napoved namreč ni preveč obetavna, saj kaže na dež in nevihte.

Dirki v Pragi v petek 16. julija in soboto 17. julija se bosta začeli ob 19. uri, v vlogi tehničnega direktorja pa bo vse skupaj ob stezi z licenco FIM št. 14973 spremljal Izak Šantej ter po potrebi tudi ukrepal ob morebitnih zapletih ali nepravilnostih v skladu s pravili.

Oddaj komentar