PGD Maribor Mesto bo bogatejše za avto lestev s košaro

Avto lestev s košaro, Foto: Facebook MOM

To soboto, 6. maja bodo izvedli uraden krst avto lestve s košaro, v upravljanju PGD Maribor Mesto. Slovesen krst bo ob 12. uri na Trgu Leona Štuklja .

Sveti Florjan je patron proti požarom in poplavam ter zavetnik gasilcev. Dan svetega Florjana, ki ga beležimo 4. maja, bodo obeležili v soboto, 6. maja, ko bodo na Trgu Leona Štuklja izvedli uraden krst avto lestve s košaro v upravljanju PGD Maribor mesto.

“Gre za 36m dolgo avto lestev s košaro za reševanje iz višin, ki je bila nujno potrebna za PGD Maribor mesto saj je bila stara lestev dotrajana. Odbor za razpolaganje s sredstvi požarnega sklada, ki deluje znotraj Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje MO Maribor je sprejel sklep o sofinanciranju nakupa iz sredstev požarnega sklada v višini 105.000 EUR (razliko je pokrilo društvo PGD Maribor mesto), skupna vrednost lestve je 175.000 EUR (brez DDV),” so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Ob tej priložnosti se bodo meščanom predstavila prostovoljska gasilska društva, ki so v zadnjem obdobju nakupila nova gasilska vozila in sicer Gasilska cisterna: PGD MB-Studenci, PGD MB-Pobrežje, PGD Razvanje in PGD Brezje, vozila za prevoz moštva: PGD Radvanje, PGD Malečnik, PGD Dogoše, gasilska lestev: PGD Maribor mesto in Gasilska brigada MB.

Uraden krst avto lestve s košaro bo potekal ob 12. uri po uradnem krstu pa sledi prikaz dela z avto lestvijo.

Med 11. in 14. uro se bodo na Trgu Leona Štuklja ob omenjenih prostovoljnih gasilskih društvih predstavila tudi Javna gasilska služba Maribor in nujna medicinska pomoč Zdravstvenega doma Adolfa Drolca z novim vozilom. Obiskovalci bodo imeli možnost ogleda opreme, vozil in cistern.

V primeru dežja bo izveden krst vozila v prostorih PGD mesto.

 

Oddaj komentar