OSEBNA IZPOVED: Očitajo, “da smo socialci, ki imamo otroke samo zaradi tega, da nikjer ne rabimo delat …”

Simona in Matjaž, Misticizem. FOTO: Mirable Photography, Vir: Facebook Misticizem

Vse bolj priljubljena junaka Facebook strani Misticizem sta danes objavila precej osebno izpoved, v katerem sta napisala, da se nekateri komentatorji obregajo njuno večjo družino: “Da smo socialci, ki imamo otroke samo zaradi tega, da nikjer ne rabimo delati in vlečemo socialno pomoč ter smo doma.” Takole jim odgovarjata.

“Velikokrat naju kdo vpraša, kako se soočava s kritikami, z žaljivkami in sovražnim govorom. Zavedava se, da če se izpostavljaš kot se midva, slej kot prej prideš na mino zlobnih jezikov, še posebno če se nekdo predstavlja na tako preprost način, kot midva – sva preprosto to, kar sva. Brez »Instagram načina« delanja iz sebe nekih fotomodelov, influencerjev, popolne družine ali kaj podobnega. Sva le midva, z vsemi svojimi napakami, odvečnimi kilogrami, nepopolnostmi vred,” sta zapisala na začetku.

Žalijo ju zaradi preveč kilogramov, narečja in tudi, ker imata več otrok

Pravita, da še razumeta, da ju pogosto “žalijo zaradi kilogramov, narečja in podobno”, to jemljeta kot nekaj, “nam je narodu v DNK – opravljanje vsakega, suhega ker je suh, debelega ker je debel in podobno.” O najbolj se čudita zaradi naslednjih žalitev. “Kar pa naju začudi in malo da ne šokira, pa so tisti »komentatorji« na spletnih omrežjih, ki se obregajo ob najino malo večjo družino. Da smo socialci, ki imamo otroke samo zaradi tega, da nikjer ne rabimo delati in vlečemo socialno pomoč ter smo doma.” sta zapisala in se skorajda vsem tem zagovarjala ali vsaj razložila, da oba redno delata: “Oba sva redno zaposlena, plačujeva najbrž bolj redno davke kot marsikateri izmed teh zlobnih jezikov, predvsem pa, imava 4 otroke. Ne 15, temveč 4. A to je za današnji čas očitno družbeno nesprejemljivo in »preveč«.”

Velika družina, povezani otroci

Naprej še razlagata, da je Slovencev vse manj, pa tudi, da sta onadva že pred poroko si oba želela več otrok. “Čeprav se živi skromneje, otroci nosijo obleke svojih starejših bratov in sester in podobno, pa je toliko lepše. Še posebno »sveta« je naša povezanost, da čeprav smo radi glasni, se spričkamo in tako naprej, en brez drugega preprosto ne moremo. Če bo en od otrok dobil čokoladico, jo bo avtomatsko razdelil na 4 dele in dal še ostalim trem,” sta še zapisala in dodala, da je to smisel večjih družin: “Da se že avtomatsko ne vzgaja otrok na način, da bi imeli občutek, da so samo oni center sveta in najpomembnejši ampak da so le en kamenček v mozaiku družbe.”

Simona in Matjaž na klopi zaljubljencev. FOTO: Mirable Photography, Vir Misticizem

Preveč običajna za neobičajne čase?

“V 21. stoletju, ko se tako zelo propagira, da je treba sprejemati vsakega, pa čeprav drugačnega od sebe, imajo ljudje največje težave s sprejemanjem prav najbolj normalnih, običajnih človeških življenjskih procesov, kot je formiranje večje družine,” razlagata še naprej in pravita, da želita “živeti le čimbolj naravno, normalno življenje in zaradi tega sva na udaru kritik. Noro. Sva preveč običajna za te neobičajne čase?”

Sporočilo vsem

“Kaj želiva sporočiti s tem zapisom? Bodite odprti za življenje, sprejemajte drugačne od sebe, predvsem pa ne pljuvajte po drugih, četudi se z njimi ne strinjate in sami ne bi živeli na enak način. In svet bo takoj malo lepši,” zaključujeta svojo osebno izpoved junaka Misticizma.

Oddaj komentar