Odziv na fotografijo v Pristanu: Ne gre za srednji bazen, gre za reklamacijo stare investicije

V vseh teh letih je pri prenovi v Pristanu prišlo do številnih nepravilnostih. Po osmih letih se je 11. februarja odvila svečana otvoritev.

Samo Peter Medved, podžupan MO Maribor, je na otvoritvi dejal: “Bazen ima uporabno dovoljenje, je funkcionalno popolnoma varen. Imamo pa tukaj seveda težave, gre za vlaženje oz. zamakanje, kapljanje, ki se še pojavlja in ga bo potrebno sanirati. Ni pa to takšna zadeva, ki bi povzročala kakršnokoli težavo pri samem funkcioniranju samega bazena. Kopalci tega ne bodo občutili. Te zadeve bomo reševali pravno, definitivno bo potrebno sanacijo narediti, za to bo potrebno zagotoviti vire.”

Na Facebooku je krožila fotografija pod katero so zapisi, da je to dejansko stanje pod prenovljenim bazenom. Tam naj bi imeli nastavljene posode, v katere kaplja voda iz bazena.

Gre za reklamacijo stare investicije

Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, kjer so nam dejali: »Obnova Kopališča Pristan je bila tehnološko in strokovno zahtevna. Odzivi ob ponovnem odprtju bazena so pozitivni, saj bazen predstavlja edino delujoče notranje kopališče v Mariboru, ki ga potrebujejo tako občani kot društva, šole in drugi. V omenjenem primeru gre za reklamacijo stare investicije, ki jo je leta 2018 izvajalo podjetje Marko Mark Nival – zamaka namreč iz prostorov s tuši, dela pa so se izvajala v sklopu iste investicije kot sanacija bazenske školjke in ne z investicijo, ki je bila izvedena zdaj (energetska obnova, prezračevanje, oprema ipd.). Z omenjenim izvajalcem je bil opravljen ogled, le-ta pa je bil pozvan k odpravi reklamacije do 15. 3. 2022.«

Oddaj komentar