Odbojkarski klub Merkur Maribor začel priprave na novo sezono, v kateri bodo igrali na štirih frontah

Vir Odbojkarski klub Merkur Maribor

Odbojkarski klub Merkur Maribor je ta te3den začel priprave na novo sezono 2021/2022. Minulo sezono je ekipa zaključila odlično, saj je po 28 letih osvojila državni naslov in 2. mesto v srednjeevropski ligi MEVZA.

Klub je zapustilo šest igralcev (Možič, Šket, Detela, Uremovič, Mulec, Kisiliuk). V novi sezoni se je ekipi priključilo tudi šest novincev, in sicer je iz Brezovice prišel Janž Janez Kržič, iz ACH-Volleya Uroš Pavlović, iz Hoč pa Rok Bračko. V ekipi so tudi trije tujci: poleg Libijca Ahmeda Ikhbayrija, ki je podaljšal pogodbo v Mariboru, sta enoletni pogodbi podpisala še dva nova, Madžar Roland Gergye in Srb Filip Kovačević.

Strokovni štab ostaja nespremenjen

Glavni trener ostaja Sebastijan Škorc, njegova pomočnika bosta Alen Kranjc in Tomo Dukarić, ki bo opravljal tudi delo statistika. Fizioterapevt bo še naprej Matic Fras.

Tretjič zapored v srednjeevropski ligi MEVZA

Klub v novi sezoni poleg domačega državnega prvenstva in pokalnega tekmovanja, že tretjič zapored nastopal v srednjeevropski ligi MEVZA, kjer bodo poleg treh slovenskih ekip, nastopale še ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Slovaške. Prvič bodo Merkurjevci nastopali v elitni Ligi prvakov. Žreb za to tekmovanje bo 24. septembra v Ljubljani.

Ob začetku priprav trener napoveduje sezono s štirimi frontami

“Pričeli smo priprave na novo sezono. Zbralo se je vseh 14 fantov. Ekipa je nova in danes smo pričeli z delom, gradimo na mladih, v ekipo smo vključili nekaj izkušenejših fantov, sestavili smo ekipo po naših zmožnostih. Vemo, da nas čaka težko delo, saj sta ACH Volley in Calcit Kamnik sestavila dobri ekipi, okrepili so se tudi drugi. Mi bomo branili naslov, ne bežimo od odgovornosti, zavedamo pa se, da le s trdim delom in disciplino lahko dosežemo dobre rezultate,” je dejal trener Sebastijan Škorc in dodal: “Imamo še 2 meseca časa, da se dobro pripravimo do prvih uradnih tekem. Tekmovali bomo na štirih frontah (državno prvenstvo, pokal Slovenije, liga Mevza in liga prvakov) in odigrali več kot 50 tekem. Sezona bo zelo naporna, vendar imamo veliko število kvalitetnih igralcev, da bomo tudi to zmogli. Dobro se moramo pripraviti in z veseljem pričakujemo prve tekme.”

Po individualnih treningih so zdaj na vrsti skupni

Uroš Planinšič, podajalec, pa se je spomnil na individualne treninge: “Dobro smo se spočili, v mesecu juliju smo že opravili individualne treninge in že prišli pripravljeni na nove priprave. Zavedamo se, da bo sezona dolga in naporna, potrebno bo trdo in dobro treniranje, če želimo dobre rezultate. Naslov je težje ubraniti kot napadati, sestavili smo dobro ekipo. Cilji so podobni kot lansko sezono, želimo si igrati vsaj tri finala in narediti čim boljše predstave v ligi prvakov. Imamo visoke cilje, a s trdim delom jih lahko tudi dosežemo.” Sprejemalec Žiga Donik pa meni: “Po sezoni smo imeli vsi nekaj malega počitka, že v začetku julija smo pričeli s pripravami po individualnih programih. Nekateri smo hodili v fitnese, seveda smo se želeli čim bolje pripraviti na začetek sezone, da bi prišli na priprave karseda dobro pripravljeni. Zavedamo se, da se moramo dobro pripraviti fizično, saj bo sezona zelo dolga. Več kot 50 tekem v sezoni je velik zalogaj, saj si bodo tekme sledile po zelo natrpanem urniku, a verjamemo, da se bomo dobro pripravili in uspešno zastopali klub.”

Oddaj komentar