Ob svetovnem dnevu zdravja preventivne vzgojne aktivnosti

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor organizira 6. aprila, ob svetovnem dnevu zdravja, preventivne zdravstveno vzgojne aktivnosti, meritve in predavanja za občane mesta Maribor in okolice.
V petek, 6. aprila bo za paciente organizirano:
Brezplačne meritve krvnega tlaka, vrednosti glukoze v krvi s svetovanjem
(med 8. in 11. uro v avli ZD Maribor, Sodna ulica 13)
– Predavanje »Urinska inkontinenca«
(ob 11. uri, v Multimedijski predavalnici ZD Maribor, 6. Nadstropje)
– 30 % popust na ostale laboratorijske preiskave,
(med 8. in 12. uro v Centralnem laboratoriju ZD Maribor, 2. nadstropje)
– Meritve sestave telesne mase in obsega pasu s svetovanjem, v sodelovanju z NIJZ, OE Maribor;
– Test hoje: preizkus telesne vzdržljivosti na 2 kilometra z interpretacijo rezultatov in promocijo nordijske hoje, (med 12. in 13. uro ter 15.00 in 16.30 na promenadi mestnega parka, s predhodno prijavo v kletnih prostorih Študentskega dispanzerja, Ob parku 5, Maribor)
– »SVIT info točka«
(med 8. in 11. uro v avli ZD Maribor, Sodna ulica 13)

Na dogodku bodo sodelovala različna društva in podjetja s predstavitvijo medicinskih pripomočkov. Letošnji moto svetovnega dneva zdravja je Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev: za vsakogar, vsepovsod!

»V življenju imamo na voljo več poti: prave in neprave ter zdrave in nezdrave. Trudimo se, da ljudem pomagamo izbrati zdrave in prave. Zato, vabimo občane mesta Maribor in okolice, da se udeležijo naše akcije ob dnevu zdravja,« je dodala Nataša Vidnar, koordinatorka promocije zdravja v ZD Maribor.

Oddaj komentar