NK Maribor žaluje, umrl nepozabni trener

Vir: pixabay.com

Žalosten dan za vse, ki nam je pri srcu vijoličasta barva. V 64. letu starosti se je poslovil Milan Žurman, nepozabni vijol’čni golgeter in trener številnih generacij nogometašev NK Maribor.

“Nazadnje selekcije U15, ki jo je ob kljubovanju bolezni še vodil na tekmi 13. marca.”

“Fantje so premagali vrstnike iz Šenčurja z 12:0, nato so ga zdravstvene težave oddaljile z igrišča, v četrtkovem jutru pa je priljubljeni Migo izgubil bitko z zahrbtno boleznijo, mariborski in slovenski nogomet pa izjemnega moža ter strokovnjaka. Dobri duh Ljudskega vrta, ki je s človeško vedrino in pozitivno energijo navdihnil vse okrog sebe, je zaznamoval različna obdobja v vijoličastem. Najprej osemdeseta leta, po rednem nastopanju in učinkovitosti. Kot gonilna sila zahtevnega projekta, ko se je v Ljudskem vrtu začelo novo poglavje s poudarkom na mlajših nogometaših,” so zapisali na NK Maribor.

Milan Žurman se je odlikoval s hitrostjo, močnim in natančnim udarcem. Mreže je tresel v vlogi napadalca ali ofenzivno usmerjenega zveznega igralca. Skupaj je v vijoličastem odigral 269 tekem in zabil 82 golov, zadnje 4 v sezoni 1996/97, ko se je pred koncem kariere vrnil domov in se vpisal med nepozabne junake, ki so prinesli v Ljudski vrt prvi naslov državnega prvaka.

“Velik delež k zgodovini našega kluba je prispeval tudi v vlogi trenerja, dolga leta je uspešno vodil mlajše selekcije v nogometni šoli. Z veliko predanostjo je prenašal bogate, dragocene izkušnje, usmerjal fante na razvojni poti in jih popeljal do trofej. Vsem svojcem izrekamo globoko, iskreno sožalje. Migo, počivaj v miru!” še zapišejo.

Oddaj komentar