NK Maribor ustoličil novega trenerja

FOTO: NK Maribor/Facebook

Po Sergeju Jakiroviću bo na klop NK Maribora sedel Mauro Camoranesi.

Pet dni po spremembi na klopi imajo v klubu namreč novega trenerja. Camoranesi je bil med aktivno kariero poznan kot svetovni prvak na igrišču (leta 2006 z Italijo), v novi vlogi, na klopi, pa kot se je uveljavil kot uspešni trener v slovenskem državnem prvenstvu.

“Izredno vesel in ponosen sem, da nam je uspelo skleniti dogovor. To je v tem trenutku dobra odločitev za NK Maribor, saj dobimo svetovnega prvaka, zmagovalca v Serie A. Mauro Camoranesi je osvajal lovorike in bil uspešen tudi na najvišjem nivoju, kar je za nas v tem obdobju zelo pomembno. Njegova prva trenerska postaja v Evropi je bila v Sežani, naslednja stopnica pomeni dobro odločitev zanj, pri tem pa velja izpostaviti podatek, da je Mauro izbral Maribor,” je odločitev o izboru novega trenerja pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.
Dogovor je sklenjen do 2023, 43-letni Argentinec italijanskih korenin z velikim motivom začenja zgodbo v vijoličastem: “Vesel sem, da smo sklenili dogovor. Maribor sprejemam kot velik izziv, ki se ga veselim. Dobro se zavedam, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru in prišel sem, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Verjamem, da lahko s skupnimi močmi izoblikujemo ekipo, ki bo spet igrala vodilno vlogo v državi. Temelji so dobri, osnova moštva je dobra in gremo delat!”

Svetovni prvak v mestu 15-kratnih slovenskih prvakov. Mauro Camoranesi, novi trener NK Maribor.Benvenuto, Mister!#MiSkupajEnoSmo

Gepostet von NK Maribor am Donnerstag, 3. September 2020

Oddaj komentar