Naslednji teden zanimivi izleti in ustvarjalne delavnice Počitnic s prijatelji ZPM Maribor

Počitnice s prijatelji 2023. Vir: Facebook, Zveza prijateljev mladine Maribor

Naslednji teden program Počitnic s prijatelji v Zvezi prijateljev mladine Maribor poteka kot načrtovano.

Kljub krajšemu tednu, priložnosti za ustvarjanje, potepanja in zabavo ne bo manjkalo. V Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor, kjer bosta poleg likovnih delavnic potekali tudi tematski delavnici – ustvarjanje z glino za otroke in tečaj šivanja za mladostnike – je tudi zbirno mesto za izlete, sporočajo.

“Tokrat bomo na travniku opazovali metulje, obiskali klicni center, si ogledali razstavo v muzeju in se ohladili na Mariborskem otoku. Na celodnevni sredin izlet se bomo podali v jamo Pekel in na Velenjsko jezero. V zadnjem tednu počitniškega varstva so vsa mesta zasedena, za sobo pobega Prepih v Labirintu za mladostnike od 15. leta pa je na voljo še en termin, 17. 8., ob 13.30,” sporočajo pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Ustvarjalne delavnice

Ustvarjanje iz različnih materialov, lepljenje, sestavljanje, risanje, slikanje, barvanje, oblikovanje, modeliranje … vsak dan nove likovne vsebine, vmes pa čas za igro, telovadbo in brezskrbni klepet s prijatelji. Za otroke od 6. leta dalje, vsak delovni dan, med 8.00 do 16.00.

Tematska delavnica za otroke, stare šest let ali več

14. 8.–19. 8. (razen 15. 8.), 9.30–12.30:  Domišljija v glini
Glina je neverjeten naravni material, ki se lahko spremeni v vse, kar nam domišljija dovoli. Z Lano Pastirk bodo otroci iz brezobličnega, a voljnega kupa, oblikovali preprosto posodico, elegantni svečnik ali nekaj povsem drugačnega, domišljijskega.

Tematska delavnica za najstnike, od 15. leta naprej

16. 8.–18. 8., 9.30–12.30: Tečaj šivanja
Najstniki se bodo naučili osnov šivanja s šivalnim strojem. S spremembo kroja, našitki in modnimi dodatki bomo iz starih oblačil, ki nam niso več všeč, sešili nova, modna in unikatna oblačila. In spet jih bomo radi nosili! (NinaRozina)

Počitniški izleti

Zbirno mesto za izlete je v Domu ustvarjalnosti mladih (Razlagova 16), kamor se ob navedeni uri tudi vrnejo.

14. 8., 9.00–13.00:  Pisana krila
Metuljev je na svetu toliko vrst, da jih zlepa ne bi mogli prešteti. Z Matjažem Ježem jih bodo nekaj ulovili in opazovali njihova pisana krila čisto od blizu. (Društvo narava Pohorja)

16. 8., 9.00–13.00: Klic, ki reši življenje
Obiskali bodo klicni center za nujno medicinsko pomoč in videli, kaj se zgodi, kadar zazvoni telefon. (Dispečerska služba zdravstva Maribor)

16. 8., 8.00–16.30: Celodnevni sredin izlet: Peklenska jama
Vhod v jamo Pekel straži hudič, a jamski vodnik pozna vse trike, kako ga prelisičiti, da bodo lahko vstopili v jamo in si ogledali njene čudovite kapnike. Iz teme bodo spet prišli pod sonce in se namočili v Velenjskem jezeru. Kopalke in brisača! Doplačilo: 35 evrov.

17. 8., 9.00–13.00: Meščanstvo nekoč
Leseni fotoaparat, stara šolska klop in šolski rekviziti, visoko kolo. Videli bodo še marsikaj takega, česar današnji prebivalci mesta sploh več ne poznajo. (Pokrajinski muzej Maribor)

18. 8., 9.00–15.00: Mariborski otok
Izvedeli bodo zanimivosti o živalskem in rastlinskem svetu otoka, a najbolj nestrpno bomo čakali na skok v vodo in spust po toboganu. Fiju … (Šport Maribor)

Na vse dejavnosti je obvezna predhodna prijava, saj je število mest omejeno. Vse podrobnosti so objavljene na spletni strani – Počitnice s prijatelji 2023. Informacije in prijave: INFO-DUM pisarna (Razlagova 16) – 02 229 94 50, 040 433 511, 041 532 119, info.dum@zpm-mb.si

Oddaj komentar