Naslednja postaja za Ilko Štuhec: Zlata lisica

Ilka Štuhec,; foto: M. Pigac

Tekmi v St. Antonu sta za Štuhčevo pustil mešane občutke. Dober smukaški nastop in igra stotink je preprečila uvrstitev na zmagovalni oder, sledil je odstop na izjemno zahtevni superveleslalomski postavitvi. A časa za razmišljanje o tem, kaj je bilo, ni veliko, saj se sezona nadaljuje. Štuhčeva se je z ekipo odločila, da nastopi tudi na domači Zlati lisici četudi je ta prestavljena v Kranjsko Goro.

“Zlata lisica je moja domača tekma, tudi če se preseli iz Maribora v Kranjsko Goro. Zato hočem nastopiti. Res je, urnik je naporen, zdaj se resnično začenja “hitra sezona” s tekmami smuka in superveleslaloma, ampak na Zlati lisici si želim nastopiti vsako sezono. S tem želim podpreti tudi organizatorje, ki jih veliko osebno poznam in vem, kako si prizadevajo za izvedbo tekme, to morda narediti še bolj zanimivo in opozoriti, da je Slovenija pomemben sestavni del urnika Svetovnega pokala v alpskem smučanju,” razloge za odločitvijo o prihodu in tekmovanju na Zlati lisici pojasnjuje smukaška svetovna prvakinja in dodaja: “Škoda, da ne bo gledalcev, a tako pač je, moramo poskrbeti za zdravje in varnost. Upam in verjamem, da bodo kmalu znova na tekmah.”

Vsak lahko navija kljub praznim tribunam

Štuhčeva se bo kot specialistka za hitre discipline tako pomerila tudi v veleslalomu in bržčas razveselila ljubitelje smučanja s svojim nastopom na Zlati lisici. Vsi navijači pa lahko na prav poseben način sodelujete pri ustvarjanju navijaškega vzdušja na obeh tekmah s pomočjo družbenih omrežij. NLB, ki je tudi dolgoletni sponzor Ilke Štuhec, je namreč ustvaril spletno navijaško mesto, ki ga najdete na povezavi. Tu so objavljena vsa navodila uporabe lisičjega filtra, s pomočjo katerega se vsak posameznik posname ob glasnem, bučnem navijanju, objavi v svoj story ali na zid (feed) (na Facebooku in/ali Instagramu), označite @nlb_slo (IG) ali @NLB -nova ljubljanska banka (FB) ter hkrati dodate ključnik #ZlataLisica2021. V kolikor želite, da se tudi vaše navijanje sliši ob progi in v cilju, ob objavi svoj profil na izbranem družbenem omrežju nastavite kot “javen” oziroma “Public”, s čimer bo možna uporaba posnetka. S tem prispevate svoj glas k navijaški kulisi, ki bo na tekmah odmevala tako ob progi, kot v ciljnem izteku.

V St. Antonu potrditev, da je v smuku med najboljšimi na svetu

Le nekaj stotink zaostanka do 3. mesta je po uspešnih nastopih v Val d’Iseru dokaz, da Štuhčeva lahko v smuku odkrito razmišlja o najvišjih mestih. Letos je bila na treh tekmah 4., 6. in 7.

Superveleslalom je bil v St. Antonu zahteven, o čemer priča tudi 18 smučark, ki niso prišle do cilja ali zgrešile/povozile vratca in bile diskvalificirane. “Postavitev je bila težka, ni kaj drugega za reči. Z njo se že od starta nekako nisem spoprijateljila. Kjer je bilo treba vzeti več prostora, ga nisem, kjer to ni bilo potrebno, sem ga. Nič ni šlo po načrtu. Po napaki višje sem skušala na delu, kjer je prišlo do odstop,a nekaj nadoknaditi z bolj direktno linijo, vendar sem, ko sem bila v zraku, ugotovila, da se ne bo izšlo,” je dogajanje in svojo vožnjo opisala Štuhčeva.

Oddaj komentar