Napoved neviht s krajevno močnejšimi nalivi, ponekod se že razlivajo reke

FOTO: Pixabay

Danes in v noči na soboto se bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji pojavljale nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Reke in hudourniški vodotoki na Vipavskem že naraščajo, ponekod prihaja do razlivanj. Reke bodo še naraščale, po napovedih lahko pride tudi do poplavljanja ob strugah, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Po skoraj poletnih dneh se je danes vreme poslabšalo. Napoved za današnji dan je da bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Pogostejše padavine bodo na zahodu. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ki bo predvsem ob morju in v višjih legah okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani Arsa.

Dež bo postopoma ponehal v soboto

Ponoči bo oblačno, pogosto bo deževalo. Meja sneženja se bo spustila do okoli 1500 metrov nad morjem. Prehodno bo zapihal severni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo od 3 do 10, ob morju okoli 13 stopinj. V soboto bo dež postopoma ponehal, oblačnost se bo popoldne trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17 stopinj.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar