Na Univerzi v Mariboru se bo odvijala poletna šola akademske integritete

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru organizira 3. poletno šolo akademske integritete ENAI 2023, v okviru Erasmus+ projekta z naslovom Facing Academic Integrity Threats (FAITH ).

Poletna šola bo potekala od 21. do 25. avgusta 2023 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (Koroška 46, Maribor). Glavne teme bodo akademska integriteta pri uporabi orodij umetne inteligence, plagiatorstvo, pogodbeno goljufanje, akademsko pisanje, etično objavljanje in razširjanje rezultatov raziskav, upravljanje podatkov, kršitve akademske in raziskovalne integritete ter politike na področju akademske integritete. Predavanja bodo izvedena v angleškem jeziku.

Glavni poudarki poletne šole:

-v ponedeljek (21. 8.) bodo tema problemi akademske integritete na področju umetne inteligence;
-torek (22. 8.) bo namenjen plagiarizmu in pogodbenemu goljufanju;
-v sredo (23.8.) bo predstavljeno, kako se lotiti implementacije ustrezne politike na področju akademske in raziskovalne integritete;
-v četrtek (24. 8.) se bodo osredotočili na etično objavljanje in razširjanje rezultatov raziskav ter akademsko pisanje;
-v petek (25. 8.) pa bodo odgovorili na vprašanja, ki so vezana na etičnost raziskav ter upravljanje s podatki.
Predavanja bodo izvedena hibridno, le delavnica bo potekala na omenjeni fakulteti.

Otvoritev poletne šole bo v ponedeljek, 21. 8. 2023 ob 9. uri v predavalnici G2-Beta na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Udeležence bo pozdravil prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru, prof. dr. Dean Korošak.

Več TUKAJ.

Oddaj komentar