Na Univerzi v Mariboru bo za vpis v 1. letnik na nekaterih magistrskih programih več mest za tujce

Vlada je potrdila več sprememb na področju šolstva, tudi spremembe sklepa o soglasju k razpisu za vpis v magistrske študijske programe druge stopnje za novo študijsko leto. Na Univerzi v Mariboru bo tako za vpis v 1. letnik magistrskih študijskih programov informatika in podatkovne tehnologije ter logistika sistemov več vpisnih mest za tujce.

Vlada je na današnji seji za obravnavo v DZ pripravila tudi spremembe odlokov o preoblikovanju univerz v Ljubljani in v Mariboru ter odlokov o ustanovitvi Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in Fakultete za informacijske študije v Novem mestu.

Vlada predlaga spremembe členov, ki določajo delovanje upravnega odbora, predvsem predlaganje in izbor kandidatov za predstavnike ustanovitelja v upravnem odboru posamezne univerze oz. visokošolskega zavoda, so zapisali v uradu vlade za komuniciranje.

Za objavo v Uradnem listu pa je vlada sprejela spremembe sklepov o ustanovitvi Centralne tehniške knjižnica Univerze v Ljubljani in Študentskega doma Ljubljana.

Spreminjajo se členi, ki določajo delovanje sveta posameznega zavoda, predvsem predlaganje in izbiro kandidatov za predstavnike ustanovitelja v svetu zavoda. V primeru Študentskega doma Ljubljana se sestava sveta zavoda tudi širi, in sicer s predstavnikoma Mestne občine Ljubljana in Univerze v Ljubljani.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar