Na mariborski filozofski fakulteti o tem, kako je biti študent v Gazi

VIR: Pixabay.com/slika je simbolična

V amfiteatru Filozofske fakultete Univerze v Mariboru bo danes potekal dogodek Biti študent_ka v Gazi, v okviru katerega bodo predvajali dokumentarni film Med dvema prehodoma. Sledil bo pogovor o dogajanju na območju Gaze.

Film spremlja pot palestinske študentke iz Gaze Nur, ki se je s pomočjo štipendije vpisala na univerzo v ZDA. “Da bi prišla tja, je morala najti način, kako potovati skozi edina vrata, ki ločujejo območje Gaze od preostalega sveta: prehod Erez, ki je pod nadzorom Izraela, in prehod Rafa, ki je pod nadzorom Egipta. Dokumentarec prikazuje skrajne omejitve svobode gibanja, ki so v Gazi že desetletja, in človeško osvetljuje vsakdanje ljudi, ki se ob čakanju in poskusih prečkanja meje spopadajo s tesnobo,” so v vabilu na dogodek zapisali profesorji filozofske fakultete in Pekarna Magdalenske mreže.

Dogodek bo potekal v okviru predmeta Socialna psihologija 2 na prvostopenjskem študijskem programu psihologije.

Po projekciji filma bo sledila predstavitev dogajanja v Gazi in na Zahodnem bregu. Izvedla jo bo Ana Tasič, ki je aktivna članica Gibanja za pravice Palestincev, diplomirala je iz mednarodnih odnosov, magistrirala iz človekovih pravic, sicer pa je leto in pol delala kot prostovoljka v begunskih taboriščih na Zahodnem bregu.

Pobudo za dogodek so podali profesorice in profesorji filozofske fakultete v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v Mariboru.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar