Na Mariborskem Pohorju nastaja doživljajski park Bolfenk

Cerkev sv. Bolfenka. VIr: MOM

Na Mariborskem Pohorju nameravajo s ciljem krepitve ponudbe za obiskovalce postaviti nova igrala na prostem, klopi in interpretativne table. Načrtujejo, da bo postavitev opreme pod krovnim nazivom Doživetja Bolfenk izvedena do začetka poletja.

Javno naročilo za urbano opremo bo v okviru projekta Doživetja Bolfenk objavljeno v začetku naslednjega meseca, so za STA povedali na mariborski občini.

Projekt zajema pripravo elaborata celostne ureditve Mariborskega Pohorja, programa izobraževanja in ozaveščanja o njegovih vsebinah ter modela programa vodenih doživetij.

Na območju pri zgodnji postaji Pohorske vzpenjače in cerkvi svetega Bolfenka bodo med drugim namestili klopi, interpretativne table, hotel za žuželke, foto točko ter nova igrala. Na razgledišču Nad Lukejem pa bodo postavljene foto točka, klop in interpretativna tabla.

Vrednost celotnega projekta je nekaj več kot 78.000 evrov, od tega bo 77 odstotkov prispeval Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Priprava projekta je v rokah Regionalne razvojne agencije (RRA) za Podravje – Maribor. “Tečejo vse potrebne aktivnosti, da izvedemo skupaj z občino javno naročilo in da se do začetka poletne sezone te zadeve na Bolfenku tudi postavijo. Imamo še sestanke s predstavniki zavoda za varstvo kulturne dediščine, saj je treba urbano opremo uskladiti tudi z njimi, ker se nekatera igrala postavlja v neposredno bližino bolfenške cerkve,” je za STA povedal direktor agencije Uroš Rozman.

Postavitev igral za otroke, ki bodo tematsko prilagojena Pohorju, je po njegovih besedah prvi korak v širši zgodbi okrepljene ponudbe na Mariborskem Pohorju.

V načrtu je namreč celovita ureditev prostora od spodnje postaje vzpenjače preko Trikotne jase in koče Luka ter hotela Bellevue in Bolfenka do Razglednika na vrhu Mariborskega Pohorja, s čimer želijo narediti to območje zanimivo za obiskovalce skozi vse leto.

Oddaj komentar