Močno povečan promet proti mejnim prehodom

Tudi ta konec tedna je pričakovati močno povečan promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo ter daljše čakalne dobe in zastoje pred mejnimi prehodi v obeh smereh. Ker je v nedeljo praznik Marijinega vnebovzetja, je pričakovati močno povečan promet tudi proti Brezjam na Gorenjskem.

Na prometnoinformacijskem centru za državne ceste voznikom priporočajo, da pripravijo vso potrebno dokumentacijo za prehod meje, izbirajo naj manj obremenjene mejne prehode s Hrvaško in preverijo čakalne dobe, preden se odpravijo na pot in pred prihodom na mejo.

Voznikom prav tako priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov.

Zaradi hitrih vremenskih sprememb predlagajo spremljanje razmer na cestah ter načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih in odsekih.

Iz smeri Dragonje je zavijanje proti mejnemu prehodu Sečovlje po novem dovoljeno samo za lokalni promet.

V primeru izrednih dogodkov, kot so zastoji, prometne nesreče ali okvare vozil je treba na avtocesti ustvariti reševalni pas. Potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil, še svetujejo na prometnoinformacijskem centru.

Oddaj komentar