Minister za razvoj na obisku Univerze v Mariboru

Minister Purič na obisku Univerze v Mariboru; FOTO: Univerza v Mariboru

Univerzo v Mariboru je danes obiskal Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo dr. Iztok Purič, kjer ga je, skupaj s svojo ekipo, sprejel rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič. Namen obiska so bile predstavitve strategije vključevanja Univerze v Mariboru v izvajanje kohezijske politike znotraj kohezijske regije Vzhodna Slovenija ter konceptov platforme Inovativnih odprtih tehnologij.

Pri tej politiki želijo na Univerzi z ustanovitvijo tehnološko-inovacijskega središča INNOVUM v mestu Maribor ter mreže njegovih kolokacij po krajih Vzhodne kohezijske regije nasloviti odsotnost javnih raziskovalnih zavodov v naši regiji ter preko gojenja aplikativnih raziskav v partnerstvu s tu prisotnimi podjetji zmanjšati njen razvojni zaostanek.

Univerza v Mariboru se zaveda svoje izredno pomembne vloge, ne le v regiji ampak tudi širše. Kot avtonomna, znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova želi na poti izpolnjevanja svojega tretjega poslanstva ter “v skrbi za človeka in trajnostni razvoj”, aktivno sodelovati v vseh prizadevanjih, da se prebivalcem Republike Slovenije zagotovi blagostanje, kakovost bivanja in socialno kohezivnost.

Oddaj komentar