Mešanje mariborske mestne politike v imenovanje Tomaža Kavnika za direktorja Nigrada

Nigrad

Pred dnevi smo poročali o tem, da so določeni nadzorniki Nigrada prejeli klic podžupana Mestne občine Maribor, ki naj bi jim dejal, da naj za direktorja imenujejo osebo T.K.. Po včerajšnji seji nadzornega odbora Nigrada je jasno, da ima vladajoča politika še kako velik vpliv na javna podjetja, saj je novi direktor postal direktor Tomaž Kavnik.

Pritiski politike v Nigradu

Pritiski in vplivi politike so kot kaže v Mariboru res močni. Očitno se politika meša v vse pore, tudi v imenovanja direktorjev javnih podjetij, kljub temu da mariborski župan Saša Arsenovič vedno glasno zatrjuje, kako javna podjetja in holding delujejo samostojno, brez političnih indikacij, kako naj kadrujejo.

A vendar, smo prejšnji teden uspeli pridobiti informacijo, da je podžupan poskušal vplivati na določene nadzornike Nigrada, da je kandidat T. K. pravi za mesto direktorja. Se mariborska mestna oblast res ne vmešava v delovanje javnih podjetij?

Glede na to, da je bil včeraj na mesto direktorja Nigrada imenovan Tomaž Kavnik, torej T. K., kot smo navajali v tem članku, hitro postane jasno, da se mariborska mestna oblast še kako meša v imenovanja direktorjev …

 

Oddaj komentar