Mariborski rokometaši danes znova lovijo zmago

Foto: Anamarija Valentina Dajnko

Rokometaši mariborskega Branika bodo v sredo znova na delu. Na vrsti je zaostala tekma 6. kroga Lige NLB z RD Urbanscape Loko.

Vijoličasti bojevniki bodo v Škofji Loki lovili novo zmago, s katero bi še nadgradili sobotni uspeh iz Ribnice. Časa za pripravo ni bilo veliko, se je pa ekipa na nov preizkus pripravljala v dobrem razpoloženju.

“Vzdušje v slačilnici je več kot dobro, občasno celo preveč dobro. (smeh) Po zmagi v Ribnici sem moral poskrbeti, da so fantje ostali trdno na tleh, saj nas hitro čaka nova zahtevna naloga,” razkriva trener Siniša Markota.

Dobre priprave na tekmo

RD Urbanscape Loka je trenutno 9. ekipa Lige NLB, Škofjeločani pa so zaradi težav s koronavirusom odigrali samo pet tekem. Varovanci Roberta Beguša so dvakrat zmagali in trikrat izgubili, velja pa izpostaviti, da so imeli izredno zahteven razpored, saj so že igrali s Celjem, Velenjem in Ribnico. Svoje kvalitete so demonstrirali na tekmi proti Slovenj Gradcu, ki so ga v gosteh premagali s 25:31.

“Na tekmo smo se pripravili kot na vsako drugo. Vemo, da je pred nami zelo težka naloga. Loka je zelo specifična ekipa, ekipa, ki je mlajša od nas, in definitivno najhitrejša v ligi. Čaka nas veliko dela. Če želimo v Škofji Loki do dobrega rezultata, bomo morali biti maksimalno borbeni in skoncentrirani,” je o nasprotniku dodal trener Maribora, ki ima na Škofjo Loko lepe spomine. Gre za njegov prvi klub v Sloveniji, ki ga je vodil v sezoni 2016/17 in ga popeljal v ligo za prvaka.

Tekma naslednjega kroga prestavljena

Tekma je na sporedu v sredo, 25. novembra, ob 18. uri, znova pa bo poskrbljeno za spletni prenos na Facebooku. Hkrati iz mariborskega kluba sporočajo, da je sobotna tekma 11. kroga Lige NLB z MRK Krka zaradi okužb v novomeški ekipi prestavljena.

Dan za tekmo! ?? Danes ob 18.00 nas čaka gostovanje pri RD Urbanscape Loka. Gremo Maribor! ?

Objavil/a Rokometni klub Maribor Branik dne Torek, 24. november 2020

Oddaj komentar