Mariborski policisti pri polovici kontroliranih vozil ugotovili kršitve

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Policisti Policijske uprave Maribor so v sodelovanju s cestninskimi nadzorniki DARS-a in gospodarsko družbo Cestel, ki izvaja tehtanje motornih vozil, v torek, 31. 8. 2021, med 14. in 20. uro, na avtocestnem počivališču pomurske avtoceste A5 v Lormanju, izvajali poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov.

Kršitve ugotovljene pri 32 voznikih

“V poostrenem nadzoru smo kontrolirali 63 tovornih vozil in 2 avtobusa. Policisti so kršitve ugotovili pri 31 voznikih tovornih vozil in tudi pri enem vozniku avtobusa,” so sporočili iz PU Maribor. Med poostrenim nadzorom so ugotovili tudi 12 “preobremenitev” tovornih vozil, ki so jih vozniki vozili kljub temu, da je bila prekoračena največja dovoljena masa teh vozil.

Z nadzori bodo nadaljevali

Promet tovornih vozil na pomurski avtocesti je v obeh smereh kontinuirano povečan, zato so še kako pomembne tovrstne nadzorstvene aktivnosti cestnega prometa. “Ne gre spregledati, da so bile pri skoraj polovici kontroliranih tovornih vozil ugotovljene kršitve, zato bomo policisti tudi v prihodnje nadaljevali s takšnimi oblikami poostrenih nadzorov na avtocestah, glavnih in regionalnih cestah, torej tam, kjer je promet tovornih vozil največji,” so še zapisali.

Oddaj komentar