Mariborski policisti obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda meje

FOTO: Slovenska policija

Mariborski policisti so v soboto zvečer obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda državne meje. V prvem je tuje državljane, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, prevažal državljan Moldavije, v drugem pa državljan Ukrajine. Oba čaka zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti so v soboto ob 22. uri v Gruškovju obravnavali državljana Moldavije, ki je iz Hrvaške v vozilu prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, državljana Moldavije pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

Nekaj pred polnočjo so policisti v Gruškovju obravnavali še državljana Ukrajine, ki je iz Hrvaške v vozilu prevažal pet državljanov Sirije, ki prav tako ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tudi ti bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaški varnostnim organom, državljana Ukrajine pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku pri Okrožnem sodišču na Ptuju.

Oddaj komentar