Mariborski policisti naj bi preiskovali umor

Kriminalistična preiskava v zvezi s truplom 41-letnega moškega, ki so ga v sredo našli v enem od zapuščenih objektov v Mariboru, je še v teku. Več o zaključkih preiskave bo policija javnosti izdala v ponedeljek. Po poročanju medijev pa naj bi bil moški brezdomec, ki ga je najverjetneje zabodel drugi brezdomec.

Po neuradnih informacijah nekaterih medijev, naj bi policisti osumljenega za smrt 41-letnika že prijeli in ga pripeljali v pridržanje. Šlo naj bi za 38-letnega moškega, ki je skupaj z žrtvijo in še enim brezdomcem bival v zapuščenem objektu nekdanjega zapora (poleg največjega mariborskega nakupovalnega središča).

policija, umor, rop

Na Policijski upravi Maribor zaenkrat o podrobnostih preiskave ne želijo govoriti in napovedujejo izjavo za medije vodje mariborskih kriminalistov Roberta Munde za ponedeljek dopoldne. Zaenkrat so potrdili le, da je preiskava osredotočena na sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja in, da so kriminalisti pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru ter v navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, opravili ogled kraja najdbe trupla. Če se izkaže, da je šlo za umor, naj bi storilci grozila kazen od 15 do 30 let zapora.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar