Mariborski mestni svetniki danes o energetskih vavčerjih in sporni gradnji na Lentu

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji opravili drugo branje odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za del območja ob Lavričevi ulici na Lentu, kjer namerava zasebni vlagatelj graditi večnadstropni stanovanjsko-poslovni objekt. Obravnavali bodo tudi predlog za izdajo energetskega vavčerja za socialno najšibkejše občane.

S slednjim želi občina pomagati občanom pri soočanju s podražitvami cen ogrevanja, potem ko so na prejšnji redni seji že odobrili 30-odstotno občinsko subvencijo dveh položnic za gospodinjstva pri Energetiki Maribor.

Vavčerje v višini 15 evrov bodo po predlogu župana Saše Arsenoviča delili s pomočjo humanitarnih organizacij in centra za socialno delo, v ta namen pa morajo v občinskem proračunu zagotoviti 200.000 evrov.

Poleg sporne gradnje na Lentu, glede katere imajo okoliški prebivalci številne pomisleke, bodo mestni svetniki danes razpravljali tudi o umeščanju načrtovanega novega doma za starejše občane v Radvanju. Tamkajšnja mestna četrt se zavzema za umestitev v Zvezno ulico, medtem ko v mestni upravi menijo, da ta lokacija ni primerna za takšno gradnjo in namesto nje predlagajo dve drugi lokaciji.

Na seji, do katere prihaja le dva dni po izredni seji na temo uveljavljanja predkupne pravice pri odkupu kompleksa hotela Arena pod Pohorjem, bodo mestni svetniki med drugim razpravljali še o lokalnem energetskem podnebnem konceptu Mestne občine Maribor, prodaji 40-odstotnega lastniškega deleža v družbi Dimnikarstvo Maribor in dokapitalizaciji Javnega holdinga Maribor za namen dokapitalizacije hčerinskega podjetja Marprom.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar