Mariborski lokal dvignil veliko prahu: “Večina mestnih labodov se je preselila k nam in v par dneh je bila cela okolica in cesta posrana”

Včeraj je na družbenih omrežjih zaokrožil zapis, ki je razburil številne. V Drava centru so na družbenih omrežjih delili fotografijo ob njej pa pripisali: “ne, da samo še čistimo kaj nam neurja polomijo in naplavijo…zdaj se je še večina mestnih labodov preselila k nam in v par dneh je bila cela okolica in cesta posrana. Tako da na sliki ni protipoplavni zid ampak bariera za labode, da ne bomo imeli še več dodatnega dela.”

Vi posegate v njihov bivalni prostor”

Svetlana je ob tem opomnila: “Vi posegate v njihov bivalni prostor… sram vas naj bo za tole objavo.” Evelin pa je dejala, da njihovega lokala ne bo več obiskala, temveč bo zavila raje kam drugam, kjer so živali zaželjene. Bojan: “Namesto da bi pomagali živalim, da bi imele zavetišče, vas moti, ker si ga sami iščejo!” “Labodi so zaščitni znak naše Drave, vam pa je več vredna ena cesta?” pa je dodala Jadi.

“Nihče jih ne ogroža, nihče jih ne podi”

Domačinka Nataša je dodala, da kot pogosta opazovalka dogajanja ob Dravi lahko pove, “a je s temi drekci res veliko dela. Družina Rojs najlepše na svetu skrbi za labode, naredili so jim otok za mirno gnezdenje; prvo delo njihovih takrat še res majhnih otrok je bilo, da so spirali drekce s pločnika, da smo mi neovirano hodili z otroki. In zdaj so jih pač omejili na manjši del ozemlja – ja in?? Nihče jih ne ogroža, nihče jih ne podi.” Zapisala je tudi, da so zanjo najbolj delovna in iznajdljiva družina daleč naokoli.

FOTO: Printscreen Facebook

Odzvali so se in pojasnili zapis

Po burni razpravi so se oglasili ponovno. Borut Rojs je zapisal, da se oproščajo, da so zelo nerodno obvestili o srži problema, ki se jim je pojavil s prihodom velike skupine labodov iz mesta na zgornje jezero: “Objava s pripadajočo fotografijo je bila mišljena kot obrazložitev zaradi postavljene bariere ob vodi, s katero smo iskali rešitev zaradi: da masa cca. 70 labodov ostane v svojem vodnem okolju, ne na obali, ker hodijo na wc na obalo, ki je namenjena sprehajanju obiskovalcev (tudi vas) in igri otrok (tudi vaših), da ne pridejo v konflikt z ljudmi in psi, ki se tu sprehajajo, pa tudi da obiskovalci (mogoče tudi vi) ne stopite v labodji iztrebek, oz. ga otroci (mogoče vaši) ne primejo s kamnom, ki ga vržejo v vodo.”

V nadaljevanju je pojasnil tudi, da je dnevno za dve uri čiščenja, da je prostor uporaben in da njihova ekipa tega ne zmore. “Vi samoorganizirate ekipe prostovoljstva za čiščenje prostora in reševanju morebitnih konfliktov – iz ljubezni do živali in ljudi in spoštovanja do našega truda za ta prostor, tako lahko umaknemo bariere, da bodo živali lahko “proste”, brez da bodo problemi nastali drugje, mi vam prepustimo naše škornje v vlogi vzdrževalcev – seveda samo za čiščenje za labodi, za vse ostalo bomo še vedno mi skrbeli.”

“Glede na to, da skrbimo za ta prostor vsak dan, vi pa ste mogoče samo oddaljeni komentator, se poizkusite vsaj za trenutek postaviti v našo kožo. Mi pa bomo naslednjič dali gor samo slike s sončkom,” je še zapisal.

Oddaj komentar