Mariborski bodybuilder Boštjan Verbovšek postal vice prvak Evrope Pro

Boštjan Verbovšek v Mostarju na odru. Vir: osebni arhiv

Mariborski 42 letni bodybuilder Boštjan Verbovšek je na evropskem bodybuilding tekmovanju IBFF v Mostarju v Bosni in Hercegovini dosegel naslov vice prvaka Evrope Pro.

Verbovšek se je tako, po 20 letih odsotnosti s tekmovalnih odrov v bodybudildingu, uspešno vrnil med najboljše. O tekmovanju je dejal: “Konkurenca je bila dobesedno brutalna. Če se ne bi tako dolgo in kvalitetno pripravljal, verjetno ne bi uspel, kot sem danes v Mostarju. Sam sem zadovoljen s svojo uvrstitvijo po dolgoletni odsotnosti s tekmovalnih odrov.” Verbovšek se bo septembra udeležil v Budimpešti tudi tekmovanja IBFF Universe 2021.

Dolgoletni staž tekmovanj in treningov

Boštjan Verbovšek je rojen 1978 in je  osebni trener fitnesa in bodybuildinga. Z bodybuildingom se ukvarja od 16 leta, pravi, da je to njegova strast. Sicer je tudi smučal, igral nogomet pri NK Železničarju, zaigral pri mlajših selekcijah tudi v 1. in 2. ligi. “Vedno me je privlačilo oblikovanje telesa, trening z utežmi, dvigovanje velikih uteži, kdor dvigne več,” je povedal in dodal: “Pot v tekmovalni bodybuilding me je zanesla pri mojih 19 letih in dosegel sem  5. mesto med slovensko člansko konkurenco. Imam tudi naslov evropskega prvaka, Mr. Evrope in 3. mesto na Mr. Univerzum ter 3. mesto Slovenija open.” Te naslove je dosegel v kategoriji junior do 23 let. “Bilo je še veliko tekmovanj in visokih uvrstitev, a sem pri si želel nekaj počitnic od tekmovanj. Žal sem si prosto od tekmovanj vzel celih 20 let. Vmes sem si ustvaril družino, uredil dom, treniral pa sem ves čas. Zdaj pa je ponovno vzklila želja po tekmovanju v bodybuildingu. Začetek nove kariere se je začela torej letos.”

Naslednje tekmovanje za Verbovška je že 25. septembra na Madžarskem, kjer bo tekmovanje za IBFF Universe 2021 v Budimpešti.

Oddaj komentar