Mariborčanom aktiven Dan zdravja

Ta petek, 7. aprila, obeležujemo svetovni dan zdravja. Ob tej priložnosti v Zdravstveno vzgojnem centru Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, organizirajo različne preventivne programe. Običajno so najbolj popularne brezplačne meritve, so pa za Mariborčane in prebivalce okoliških krajev pripravili širok nabor aktivnosti.

Letošnji moto svetovnega dne zdravja je skrb za duševno zdravje, saj zdravstveni delavci ugotavljajo, da temu posvečamo premalo pozornosti.

zdravstveni-dom-mb-1

Zdravje je stanje popolnega fizičnega, psihičnega in socialnega blagostanja in najvišja vrednota. V današnjem času je predvsem problem zagotoviti ljudem psihično in socialno blagostanje zaradi začaranega življenjskega sloga iz katerega moramo izstopiti sami ali s pomočjo. S projekti promocije zdravja, ki jih izvajamo v zavodu, želimo pacientom pomagati, da razvijejo zdrav življenjski slog in zadovoljstvo s samim seboj,” je dejala Nataša Vidnar, koordinatorica Zdravstveno vzgojnega centra Maribor.

Nataša Vidnar, koordinatorica Zdravstveno vzgojnega centra Maribor.
Nataša Vidnar, koordinatorica Zdravstveno vzgojnega centra Maribor.

PROGRAM:
Brezplačne meritve: krvnega tlaka, vrednosti glukoze v krvi s svetovanjem od 8h do 11h v avli ZD Maribor, na Sodni ulici 13.
Predavanje »Zdrav življenjski slog in skrb za duševno zdravje«, ob 11h, v Multimedijski predavalnici ZD Maribor, 6. nadstropje (predavata Nataša Vidnar, dipl.m.s., univ.dipl.org. in Maja Bizjak, SMS, viš.soc.del.).

30 % popust na laboratorijske preiskave, od 8h do 12h, v Centralnem laboratoriju ZD Maribor, 2. nadstropje.
Meritve sestave telesne mase in obsega pasu s svetovanjem, v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, OE Maribor (mag. Zlatko Zimet).

zdravje, prehrana

TEST HOJE – preizkus telesne vzdržljivosti na 2 kilometra z interpretacijo rezultatov, od 12h do 13h ter od 15h do 16.30, na promenadi mestnega parka, s predhodno prijavo v kletnih prostorih Študentskega dispanzerja, Ob parku 5, Maribor.
»SVIT info točka« , od 8h do 11h v avli ZD Maribor, Sodna ulica 13.
V akciji bodo sodelovanje različna društva in podjetja s predstavitvijo medicinskih pripomočkov.

Oddaj komentar