Mariborčani nocoj pred zahtevno, a ne nemogočo nalogo

VIR: NK Maribor

Slovenska nogometna prvoligaša Celje in Maribor bosta danes igrala povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Celjani proti beloruskemu Neman Grodnu branijo minimalno prednost 1:0 s tekme v Stožicah, Mariborčani pa so si v Istanbulu proti Fenerbahčeju nabrali dva gola zaostanka.

Celjski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu navdušili z izločitvijo favorizirane portugalske Vitorie Gumiaraes, so vlogo favorita proti Nemanu delno upravičili. Belorusi so Celjanom, ki so zaradi neustreznosti svojega stadiona igrali v Ljubljani, povzročali kar nekaj preglavic, vendarle pa so izbranci Alberta Riere le prišli do minimalne prednosti pred povratno tekmo. Edini zadetek je v 69. minuti dosegel Charles Ikwuemesi. Zmagovalca tega obračuna v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz dvoboja med ciprsko AEK Larnako in izraelskim Maccabijem Tel Avivom. Prva tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1.

Mariborčani v vlogi izzivalcev

V Istanbulu je dolgo kazalo, da se bo Maribor domov vrnil le z golom zaostanka, potem ko je na 2:1 s prvencem slabih 20 minut pred koncem znižal Mark Strajnar. Toda nesporni turški favorit dvoboja je v tretji minuti sodniškega dodatka prek Dušana Tadića unovčil enajstmetrovko in bo tako v Ljudski vrt prišel s kar zajetno prednostjo.

Zmagovalca slovensko-turškega dvoboja v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz obračuna med nizozemskim Twentejem in latvijsko Rigo. Nizozemci so prvo tekmo dobili z 2:0. Tekma Celjanov v Györu na Madžarskem se bo začela ob 20. uri, Mariborčanov pred domačimi navijači pa ob 20.15.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar