Maribor izgubil naslov prvaka

Nogometaši Maribora so bili vse do zadnjih trenutkov zadnjega kroga v igri za nov, že 15., naslov v Prvi ligi Telekom Slovenije. A v končnici tekme proti Gorici so izvedeli za izenačujoči zadetek Olimpije v Domžalah, kar je pomenilo žalost v Ljudskem vrtu in veselje v Ljubljani.

V Domžalah je gostovala vodilna Olimpija in branila dve točki prednosti pred Štajerci. Ljubljančani so igrali neodločeno, a so kljub vsemu prišli do naslova, po zaslugi boljšega izkupička z medsebojnih tekem z Mariborom.

Mariborčani, so v boju z Gorico prevladovali in premoč kronali v dvajseti minuti, ko je po podaji Amirja Derviševića z leve strani iz bližine z glavo zadel Marcos Tavares, za katerega je bil to 17. gol v sezoni in 140. Le dve minuti pozneje je Dare Vršič podvojil vodstvo domačih.

Olimpija je prvenstvo končala z 80 točkami, toliko jih je ob zmagi več zbral tudi Maribor, a so bili izbranci Igorja Bišćana boljši na medsebojnih tekmah. Prvaka je tako osmič odločil zadnji krog, prvič pa sta dva kluba končala prvenstvo z enakim številom točk.

Kar se tiče današnje tekme, smo zmagali povsem zasluženo. Od samega začetka naprej smo bili mi tisti, ki smo naredili več za zmago. Pri 2:0 smo malo popustili, bili z mislimi drugje, izgubili nit in posest, nasprotnik je prihajal bolj hrabro do naših vrat. Opravili smo vse, kar smo se dogovorili, naloga ni bila lahka, nasprotnik nam je s svojo postavitvijo onemogočil igro, ni nam dal prostora, bil je zelo gost in ni bilo veliko možnosti,” je uvodoma po tekmi, ki jo je Maribor proti Gorici dobil z 2:0, povedal trener Maribora Darko Milanič.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar