Maribor čez teden dni v znamenju OFEM-a

Vir: eyof-maribor.com

Le še sedem dni loči do svečane otvoritvene slovesnosti in pričetka tekmovanj za najboljše evropske mlade športnike ter športnice med 14. in 18. letom.

Med 23. in 29. julijem se bo 3.617 športnikov in športnic iz 48 evropskih držav pomerilo v enajstih športnih panogah (rolkanjegorsko kolesarstvokošarka 3×3, športna gimnastika, atletika, cestno kolesarstvo, rokomet, judo, plavanje, tenis in odbojka) na poznanih prizoriščih (Atletski stadion Poljane, Bike park Pohorje, Draš center, Dvorana Lukna, Kopališče Pristan, Skate Park Maribor, Športna dvorana Tabor, Športna dvorana Vrbanska, Teniški klub Branik, Trg Leona Štuklja, UŠC Leona Štuklja), zagotovo pa bo posebno pozornost požel kronometer na mariborskem letališču.

V nedeljo, 23. julija 2023 bodo tako med neposrednim prenosom na Televiziji Slovenija prižigali ogenj miru in predstavili vse največje mlade upe športa stare celine. Organizatorji obljubljajo nepozaben program in nikoli pred tem videno preobrazbo kultnega stadiona, kjer se je slovenska izbrana vrsta uvrstila na svetovno nogometno prvenstvo.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM), največje večpanožno športno tekmovanje v Evropi, se po dveh desetletjih vrača v Slovenijo.

Ta pomemben festival predstavlja edinstveno priložnost za uresničitev olimpijskih sanj mladih športnic in športnikov ter odličen poligon, kjer vrhunski športniki prvič spoznajo duh olimpizma, režim in življenje udeležencev največjih iger. Organizatorji zato spodbujajo mednarodno sodelovanje in ob športnih prireditvah pripravljajo delavnice, ki med mladimi krepijo tri najpomembnejše olimpijske vrednote – prijateljstvo, fair play in strpnost. Maribor gosti 17. poletno izvedbo OFEM-a, prvič pa je v Sloveniji organizacijo zimskih iger prevzel Bled leta 2003. Do danes so od leta 1991 priredili 16 zimskih in 16 poletnih festivalov.

Predstavitev slovenske reprezentance bo že v petek

Vabljeni na predstavitev mlade slovenske reprezentance, ki se bo javnosti predstavila v petek, 21. julija. Na Trgu svobode v Mariboru se bodo svečano predstavili športniki in športnice, organizatorji pa obljubljajo številne goste in pester spremljevalni program. Vstop na prireditev je brezplačen, zato vabljeni v čim večjem številu, da v čim večjem številu podpremo mlade upe in prihodnost slovenske olimpijske reprezentance.

Oddaj komentar