Maribor bo spomladi dobil košarkarsko igrišče Iva Daneua

Foto: MP Produkcija/ M. Pigac

V bližini stadiona Ljudski vrt v Mariboru bo do spomladi 2023 urejeno urbano košarkarsko igrišče, ki bo namenjeno rekreativnim športnikom. Poimenovali ga bodo po starosti slovenske košarke Ivu Daneu.

Košarkarsko igrišče bodo uredili na območju ob križišču Mladinske in Strossmayerjeve ulice, kjer se je nekoč že igralo košarko, v zadnjih letih pa je služilo kot parkirišče za avtomobile.

“Preden sem postal župan, me je čudilo, kako je lahko pri toliko prostih parkirnih mestih v okolici Ljudskega vrta, športnega srca našega mesta, to legendarno košarkarsko igrišče postalo parkirišče. Vesel sem, da bo ta prostor zdaj spet vrnjen svojemu namenu oziroma našim otrokom,” je na današnji predstavitvi projekta povedal župan Saša Arsenovič, ki se na prihajajočih volitvah poteguje za nov županski mandat.

Zahvalil se je Ivu Daneu, da je privolil v novo poimenovanje igrišča. “Veseli me, da se tudi v Mariboru budijo tisti časi, ko sem jaz začel igrati košarko,” je dejal Daneu, ki se je rodil v Mariboru, kjer je začel svojo športno pot v Košarkarskem klubu (KK) Polet, ki se je kasneje preimenoval v KK Branik.

“Zelo sem vesel, da je župan s svojimi sodelavci začel to akcijo. Upam, da bo dokončana v predvidenem roku in če bom še živ, bom z veseljem prišel na otvoritev,” je dodal.

V okviru projekta je predvidena izgradnja osrednjega košarkarskega igrišča velikosti 25 krat 28 metrov, ki mu bodo na južni strani dodali košarkarsko igrišče za najmlajše velikosti sto kvadratnih metrov. Območje bodo osvetlili s postavitvijo novih reflektorjev in prenovili vhod s križišča Mladinske in Strossmayerjeve ulice. Ob Strossmayerjevi ulici bodo zgradili dodatna dostopa, na treh straneh igrišča pa bodo postavili tribune za gledalce.

Vrednost investicije je 344.000 evrov z DDV, od tega prispeva 55.000 evrov Fundacija za šport. Ostalo bo prispevek Mestne občine Maribor. “Sredstva, ki so za to predvidena, so prišla kot izplačilo dividende iz dobro delujočega holdinga. Torej se je krog na tej točki zelo dobro zaokrožil,” je povedal Arsenovič.

Gradbena dela na območju se bodo po napovedih začela v prihodnjih dneh, rok za izvedbo pa je štiri mesece.

Pred letom dni je bila zaključena obnova stadiona Ljudski vrt, ob tem pa je občina uredila tudi promenado ob stadionu. Pridobila je lastništvo več nepremičnin v bližini, s čimer naj bi območje postalo zaokrožena celota, namenjena športnim dejavnostim. Med drugim je tam načrtovana izgradnja športnega vrtca in garažne hiše.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar