Lekarna v centru mesta zapira svoja vrata

FOTO: odpiralnicasi.com

Lekarna v centru mesta zapira svoja vrata, zato smo se obrnili na njih in jih povprašali, zakaj je temu tako.

“Predvsem bi želeli izpostaviti, da Lekarno Pri gradu selimo na novo lokacijo, ne pa zapiramo. Selitev je vezana na odprtje nove enote Zdravstvenega doma Magdalena, predvidoma v začetku prihodnjega leta,” so nam dejali v Lekarnah Maribor .

V Mariboru je 21 lekarn, od tega 6 zasebnih

Dejali so nam, da je interes Lekarn Maribor širitev lekarniške mreže: “Kar tudi počnemo na področju občin ustanoviteljic, ne pa zapiranje lekarn. Težavo pri odpiranju novih lekarn v Mariboru predstavlja število prebivalcev na število obstoječih lekarn. Novi Zakon o lekarniški dejavnosti – 1 iz leta 2017 je kot pogoj za odprtje nove lekarne dvignil število prebivalcev na lekarno iz obstoječih 5.000 na 6.000. Tako v Mariboru ni nobene možnosti za odprtje nove lekarne, saj je ob 102.782 (podatki SURS 1.1.2023) prebivalcih s stalnim prebivališčem v Mariboru 21 lekarn, od tega 6 zasebnih,” zapišejo v nadaljevanju.

Zanimalo nas je, kaj bo to, da se lekarna seli, pomenilo za paciente. “Po selitvi Lekarne Pri gradu pa bodo pacienti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca še vedno imeli v neposredni bližini na voljo kar dve lekarni, in sicer Lekarno Melje na Partizanski cesti 39 in Lekarno Center v Gosposki ulici 12, ki sta obe le kakšnih 100 m bolj oddaljeni od Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, kot je Lekarna Pri gradu,” dodajo.

“Kot že rečeno, v Lekarnah Maribor se trudimo približati naše storitve uporabnikom, nikakor ni naš interes zapiranje lekarn, iskali smo vse možnosti, da ob odprtju lekarne v Zdravstvenem domu Magdalena ostane na obstoječi lokaciji tudi Lekarna Pri gradu, a žal, zaradi zakonskih določil, to ni možno,” zaključijo.

Oddaj komentar