Kot kaže, je počilo: Javni holding Maribor objavil razpis, iščejo novega direktorja

Predstavitev delovanja JHMB po enem letu delovanja, Saša Arsenovič in Lidija Pliberšek.

Minilo je leto dni, odkar je bil Javni holding Maribor (JHMB) tudi uradno ustanovljen. Direktorica holdinga je postala Lidija Pliberšek. Kot kaže, pa je prišlo do težav, saj so na spletni strani objavili razpis za novega direktorja.

Si želi Arsenovič na čelu Borisa Novaka?

Kot nam je uspelo izvedeti, naj bi bil včeraj imenovan nov nadzornik, ki naj bi zamenjal predsednika nadzornega sveta Mateja Bastiča. Ta naj bi postal Boris Novak, nekdanji dolgoletni generalni direktor Pošte Slovenije. Po naših neuradnih informacijah naj bi ravno njega župan Mestne občine Maribor Saša Arsenović želel za novega direktorja. Očitno je prišlo do nesoglasij med Pliberškovo in Arsenovičem, saj naj bi bila odpovedana tudi vsa njuna javna srečanja.

Obrnili smo se tudi na JHMB in jih prosili za pojasnila. Odgovore bomo objavili, ko jih bomo prejeli.

Objavljen nov razpis za direktorja

V razpisu so zapisali, da je na delovno mesto lahko imenovan kandidat, ki ga med drugim odlikuje osebna integriteta in poslovna etičnost, njegove izkušnje potrjujeta poslovna uspešnost in ugled, ima izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge bolonjske stopnje, ali raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge bolonjske stopnje.

Rok za vložitev prijave je 8. oktober 2021. “V izbirni postopek se bodo uvrstile pravočasno prispele vloge kandidatov, ki bodo izpolnjevali razpisane pogoje. Za pravočasno se šteje prijava, ki je zadnji dan razpisanega roka poslana priporočeno po pošti,” še zapišejo.

Oddaj komentar