Kmalu razgibavanje mesta – Maribor Sport fest

Urbani gladiator. Vir: Facebook Maribor Sport fest

Prihodnji petek se pričenja trodnevni Maribor Sport fest, športni festival z dvema premierama, atraktivno stalnico ter otroškim in spremljevalnim programom. Prvič v Mariboru bodo izvedli Nočni tek po ulicah mesta, prvič tudi Bike festival, bržkone atraktivna stalnica pa bo Urbani gladiator Maribor, ki so mu letos dodali še Otroški urbani gladiatorček.

Urbani gladiator. Vir: Facebook Maribor Sport fest

V otroškem programu se bodo zvrstili še Teki zlatega lisjaka, sicer pa bodo s programom Maribor Sport festa oživljali Grajski trg, središče Maribora in nabrežje reke Drave (na Lentu). Športni dogodki in spremljevalni program, ki so ga pripravili, je namenjen vsem starostnim skupinam, primeren za vse stopnje telesne pripravljenosti. Tako želijo od petka (16. junija) do nedelje (18. junija) v mesto privabiti več kot 2.000 športnikov, rekreativcev in družin, ki so pripravljene na “njihov, športni maraton”.

 

 

 

Premiera navdušuje 

Carpe Diem.

Na prvi nočni tek po ulicah mesta, se je doslej prijavilo okoli 600 tekačev in tekačič. S tem se bodo priključili seriji “Nočni tek Slovenija”, v katerem sodeluje osem slovenskih mest. Veliki finale vseslovenskih tekov bo oktobra v Portorožu, c Mariboru pa bodo tekli ta petek, 16. junija ob 21h. Izbirali bodo lahko med 5 in 10 km dolgi trasi, s startom in ciljem v središču mesta. Premiero pa bodo popestrili še s koncertom. Športnike in obiskovalce bodo zabavali člani zasedbe Carpe Diem. Za prvič nočni tek po ulicah so jih izbrali, ker sledijo “zapovedi” petih pridevnikov: pozitivno, kvalitetno, zanesljivo, sveže in prilagodljivo.

Kolesa in družinski maraton

Nacionalni seriji Bike festivalov, se bo v soboto (17. junija) pridružil tudi Maribor. Premiero posvečajo družinam, saj so zanje pripravili 15 km MTB progo in dirko s poganjalčki. Rekreativnim kolesarjem priporočajo 50 km traso, zahtevnim pa 85 km. Start in cilj za vse bo na Grajskem trgu.

Bike festival. Vir: Facebook Maribor Sport fest

Oddaj komentar