“Klavirski prehod pred gostinsko šolo, nekdo se je vsekal, ali pa se norca delate iz ljudi”

“Dve sveži pridobitvi na Mladinski ulici! Pripravljeni na 1. september! Pred OŠ Bojana Ilicha smo uredili cono “Kiss & Go”, kjer lahko starši, ki svoje otroke v šolo pripeljejo z avtomobili, v varnem okolju tudi odložijo. Nekaj metrov nižje smo v sklopu Participativnega proračuna MO Maribor uredili še dvignjen t.i. klavirski prehod za pešce,” so zapisali na mariborski občini.

Objavili so tudi fotografije, pod objavo se je oglasilo kar nekaj ljudi, tudi takšnih, ki so opozorili na to, da je bil v Participatornem proračunu predviden klavirski prehod za pešce pri Konservatoriju za glasbo in balet. 

Na straneh mariborsodeluj.si so sicer zapisali: “Prehod za pešce, ki predstavlja klavirske tipke, v bližini Konservatorija za glasbo in balet. Fotografija s simulacijo ne predstavlja ne dejanskega prehoda ne dejanske lokacije, ki je nekaj metrov naprej, na mestu stalnega prehoda za pešce.” A ravno tovrstna ureditev se je ujemala z vsebino same šole.

“Saj se šalite, a ne? Je to fotomontaža?”

Barbara K.: “Vsi smo se veselili odlične ideje, zdaj pa to…. Odgovorni na Mestni občini za to nedopustno napako… Prehod za pešce v obliki klavirskih tipk pred Gostinsko šolo namesto pred Konservatorijem za glasbo in balet? Saj se šalite, a ne? Je to fotomontaža? Če ni, kdo bo odgovarjal za to sramotno napako? Upam, da bo odpravljena v čim krajšem času, odgovorni zanjo, pa naj osebno nosi stroške popravka…”

“Klavirski prehod pred gostinsko šolo, nekdo se je vsekal ali pa se norca delate iz ljudi.”

Marina B. je zapisala: “Klavirski prehod pred gostinsko šolo, nekdo se je vsekal ali pa se norca delate iz ljudi.” “Prehod za pešce izdelan v maniri klavirskih tipk je bil predviden pred Konservatorjem za glasbo in ne pred Srednjo turistično šolo. Pred Konsrevatorijem pa je nastala modro- belo-rdeča abstraktna slika,” pa je opomnila Irena P. K.

Obrnili smo se tudi na Mestno občino Maribor in jih povprašali, kako to, da je do izvedbe prišlo pri gostinski šoli in ne na sprva predvideni lokaciji. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Oddaj komentar