Kaznivo dejanje ponarejanja listin: Policisti obravnavali 30-letnega Turka

FOTO: PU Maribor

Policisti PMP Gruškovje so včeraj v večernih urah opravljali mejno kontrolo pri državljanu Turčije, ki je na mejni prehod pripotoval kot potnik na avtobusu.

30-letni državljan Turčije je v postopku mejne kontrole pokazal veljavni potni list Turčije in pretečen potni list Turčije, v katerem je imel še veljaven nemški schengenski vizum. Policisti so pri pregledu vizuma, ki ga tujec potrebuje za vstop v državo, ugotovili, da je datum veljavnosti spremenjen.

Primerjali so ga z datumom, navedenim v evidencah in ugotovili, da se ta ne skladata, saj je vizumu potekla veljavnost. V nadaljevanju so pri pregledu potnega lista ugotovili, da je v njem več manipuliranih žigov mejne kontrole (bolgarski, srbski, hrvaški in
slovenski).

Storilec je z manipulacijo žigov želel podkrepiti verodostojnost manipuliranega vizuma.

Policisti so o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo na Ptuju, kamor bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo po 3. odstavku 251. člena Kazenskega zakonika zaradi
storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. Tujca so po končanem postopku zavrnili v Republiko Hrvaško, saj ni izpolnjeval vstopnih pogojev.

Oddaj komentar