Katere restavracije in gostilne so najbolj zaznamovale zgodovino Maribora?

FOTO: Pixabay

Maribor ni samo gospodarsko, kulturno in turistično središče Podravske regije, njegova zgodovina je bogata tudi na področju kulinarike. »Na šoli spoštujemo tradicijo, zato dijake izobražujemo tudi o zgodovini gostinstva in turizma. Številne kulinarične tradicionalne specialitete lahko danes z novimi kuharskimi tehnikami naredimo ponovno privlačne tako za oko kot brbončice,« je prepričan ravnatelj SŠGT Maribor Dušan Erjavec.

Ker se na šoli izobražujejo tudi bodoči turistični delavci, so se odločili povezati obe izobraževalni veji in zainteresirane občane popeljati skozi zgodovino najboljših mariborskih restavracij in gostiln.

»Naš sprehod, ki ga bodo vodili dijaki, se bo začel v Volkmerjevem prehodu, na dvorišču
legendarnega hotela Orel, od koder bomo nadaljevali do kavarne Astoria, se sprehodili mimo slaščičarne Ilich do Velike kavarne. Pot bomo nadaljevali mimo Tscheligija, Novega sveta in gostilne pri Jelenu, sprehod pa zaključili pri Hotelu Slavija, kjer bodo dijaki postregli s sladico, ki jo pozna vsak Mariborčan, ki je kdaj obiskal hotel Slavija – belo damo,« je razkril Andrej Purgaj, učitelj praktičnega pouka turizma.

Na vsaki od naštetih točk bo kratek postanek, ko bodo udeleženci sprehoda izvedeli
zanimivosti iz zgodovine posamezne restavracije oz. gostilne, ki so jih naredile v Mariboru večne.

Sprehod bo potekal v soboto, 23. aprila 2022, s pričetkom ob 10. uri in zaključkom ob predvidoma 11. uri.

Ker turistično vodenje vključuje tudi kulinarične specialitete, so obvezne predhodne prijave
udeležencev, ki jih na šoli zbiramo elektronsko, prek naše spletne strani www.ssgt-mb.si. Sprehoda se lahko udeležijo vsi, ki jih zanima, kaj se je dogajalo v kuhinjah zgodovinsko najbolj znanih mariborskih restavracij in gostiln, v primeru velikega števila udeležencev pa jih bomo razdelili v dve skupini.

Oddaj komentar