Izgredniki nad fotoreporterja, ta jo je hudo skupil, čaka ga operacija čeljusti

Včerajšnje popoldne in večer je v Ljubljani zavladal nasilni izgred, ki so se razvili iz protesta proti vladnim ukrepom vezanih na zajezitev širjenja koronavirusa. Izgredniki so med drugim obračunali tudi s fotografom Borutom Živulovićem.

Kot lahko razberemo iz objave, ki kroži po družbenih omrežjih je fotograf še v ljubljanskem UKC: “Včeraj sem pokrival protest, kot fotoreporter to počne. Situacija je postala napeta po kakšni uri. Ko smo se premikali s Trga republike proti Gregorčičevi ulici, pa sva z Aljošo Kravanjo fotkala rahel spopad med protestniki in policaji.”

Živulović je še zapisal, da so policisti za tem uporabili solzivec in se umaknili: “Tam sva ostala sama s protestniki, kar naenkrat pa slišim ‘o, lej, fotografa’. Po tem se več ne spomnim. Zbudil sem se v bolečini, kjer nisem vedel, kaj se dogaja. Trenutno sem na stomatološki kliniki, kjer čakam operacijo čeljusti. Hvala za vse želje in podporo”.

Sramota.

Objavil/a Marko Pigac dne Petek, 06. november 2020

“Najostreje obsojamo nasilje na nocojšnjem shodu v Ljubljani, na katerem je za zdaj neznani storilec fizično obračunal s fotoreporterjem Borutom Živulovičem, ki je zgolj opravljal svoje delo, pri čemer pa je zaradi udarca v glavo pristal na urgenci. Več novinarskih ekip poroča, da so jih nasilno odrivali in ovirali pri njihovem delu. Vnovič opozarjamo, da je vsakršno nasilje nesprejemljivo in da takšne razmere ne morejo postati običajno poklicno tveganje pri delu novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev,” pa so na svoji spletni strani zapisali v Društvu novinarjev Slovenije.

Oddaj komentar