Hostel Pekarna si je prislužil dva nova laskava certifikata na področju trajnostnega turizma

Vir: MKC Maribor

Mariborski hostel Pekarna je pridobil certifikat Hostelling International Quality and Sustainability, ki je bil podlaga za pridobitev znaka Slovenia Green Accomodation. Certifikat HI-Q&S, ki ga podeljuje Hostelling International ter znak Slovenia Green Accomodation temeljita na trajnostnem turizmu.

Po uspešnem letu 2021, ko je hostel Pekarna pridobil naziv Kolesarjem in popotnikom prijazna nastanitev ter zasedel prvo mesto in naslov “Najgostoljubnejše mladinsko prenočišče” na natečaju Moja Slovenija – lepa in gostoljubna je hostel ponovno stopil še stopnico više. 25. marca 2022 je namreč pridobil certifikat organizacije Hostelling International, HI-Q&S (Hostelling International Quality and Sustainability). S pridobitvijo znaka HI-Q&S, ki je en izmed v ZSST priznanih mednarodno veljavnih trajnostnih in okoljskih znakov ter podpisom Zelene zaveze slovenskega turizma, je hostel v izpolnil tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation.

Hostel Pekarna je tako kot drugi mladinski hotel v Sloveniji in edini v naši regiji, ki je vstopil v Zeleno shemo slovenskega turizma in pridobil znak Slovenia Green Accommodation. S tem se bo slovenskemu, evropskemu in globalnemu trgu odslej tudi formalno predstavljal kot okolju in družbi prijazen nastanitveni objekt, goste pa še naprej vzpodbujali k trajnostnemu turizmu.

Na posestvu Tri lučke v Krškem je 25. maja pod okriljem Slovenske turistične organizacije potekal Zeleni dan slovenskega turizma, kjer je bila tudi slavnostna podelitev plaket ponudnikom, nosilcem znaka Slovenia Green. Osrednja tematika dogodka je bila zmanjšanje količine odpadkov, predvsem plastike za enkratno uporabo in zmanjševanje njihovega odtisa v okolju.

Oddaj komentar