Gluhi šahisti iz Maribora postali državni prvaki

Zmagoslavna ekipa državnega prvenstva gluhih v šahu: Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor

Minuli vikend je na državnem prvenstvu gluhih v šahu slavila ekpa Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor.

Državno prvenstvo gluhih v šahu ekipno in posamezno je organiziralo Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije.

Tekmovalo je sedem društev iz Slovenije

Zaradi preventivnih ukrepov in omejitev je bilo to šele prvo letošnje državno prvenstvo gluhih. Tekmovanja se je udeležilo sedem društev: DGNP Maribor, DGN Celje, MDGN Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče, DGN Ljubljana, DGN Posavja Krško, DGN Murska Sobota in MDG Ljubljana. Tekmovanje je potekalo v prostorih Šahovskega kluba Triglav Krško.

Kljub močni konkurenci dosegli naslov že v predzadnjem kolu tekmovanja

Tekmovanje je potekalo v pozitivnem športnem vzdušju pod nadzorom šahovskega sodnika. O naslovu državnega prvaka ekipno je bilo odločeno že v predzadnjem kolu tekmovanja, saj so gluhi šahisti Milan Kotnik, Franc Perkovič, Srečko Pihler, Milan Kolarič in Franci Korošec (rezerva) kljub močni konkurenci suvereno premagovali tekmece v tej kraljevski igri in osvojili skupno 13 točk. Po ekipnem delu je bilo še tekmovanje posamezno. Na svečani razglasitvi rezultatov so bili zelo veseli številnih čestitk za osvojen naslov državnih prvakov gluhih v šahu ekipno za leto 2021.

Del tekmovalcev državnega prvenstva gluhih v šahu. Foto: Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor

Za komunikacijo poskrbela tudi tolmačka v slovenski znakovni jezik

Najprej je bil sicer potrdil PCT in prisotnosti prijavljenih ekip in tekmovalcev. Svečano otvoritev je vodil Bogdan Kuhar, predsednik DGN Posavja Krško, navzoče pa je pozdravil tudi  Anton Petrič, tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije. Ves program in slovensko himno je tolmačila v slovenski znakovni jezik sekretarka DGN Posavja Krško Vlasta Moškon.

Rezultati ekip

1. mesto DGN Podravje Maribor
2. mesto DGN Murska Sobota
3. mesto DGN Ljubljana
4. mesto MDG Ljubljana
5. mesto DGN Posavje Krško
6. mesto MDGN Sl. Konjice

Oddaj komentar